Teknoloji

Oppo A53 sessiz sedasız resmiyet kazandı

oppo a53
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo A53 hakkındaki haberler bu hafta içinde gündeme gelmişti. Beş yıl önce kullandığı ismi farklı bir cihazda yeniden kullanmaya karar veren Oppo, yeni telefonunu sessiz sedasız ön siparişe çıkardı.

Endonezya’da ön siparişe sunulan Oppo A53’te 6.5 inç büyüklüğünde 90Hz yenileme hızına sahip bir ekran bulunuyor. HD+ çözünürlüklü ekranın görüntü oranı ise 20:9. Ekranın sol üst köşesindeki tek kamera deliği ise 16 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Telefonun parmak izi tarayıcısı ise arka panelde yer alıyor.

Akıllı telefonun arkasında sol üst köşede üç adet kamera bulunuyor. Ana kamera görevini üstlenen 13 megapiksel sensöre 2 megapiksel çözünürlüklü iki sensör eşlik ediyor. Bunlardan birinin makro çekimler için kullanılması, diğerinin ise derinlik sensörü işlevi gördüğü düşünülüyor. Oppo’dan henüz bu konuda kesin bir bilgi verilmiş değil.

Oppo A53’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 460 işlemcisi veriyor. Bu işlemciyi 4 GB RAM tamamlıyor. Telefonun 64 GB olan dahili depolama alanının üstüne ise microSD kart desteği sayesinde 256 GB daha eklenebiliyor.

oppo a53

Oppo A53’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, 18W şarj desteğine de sahip.

Siyah ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği bulunan Oppo A53 için 2 milyon 499 bin Endonezya rupisi (1238 TL) ödemek gerekiyor. A53’ün teslimatları 27 Ağustos itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER