Teknoloji

Oppo A52 tanıtıldı: Snapdragon 665, dört arka kamera 5000 mAh pil

oppo a52
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, yeni haftaya oldukça hareketli başladı. Çinli üretici, A12‘nin ardından A serisine yeni bir ekleme daha yaptı. Oppo A52 ile orta segmentteki seçeneklerini artıran şirket; yeni telefonunda dört arka kamera, Qualcomm Snapdragon 665 işlemci ve 5000 mAh kapasiteli pil sunuyor.

Akıllı telefonun önünde 6.5 inç büyüklüğüde Full HD+ çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Bu ekranın sol üst köşesindeki yuvarlak kamera deliği, 8 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu ekran panelinin 20:9 görüntü oranına sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Oppo A52’de çift hoparlör mevcut. Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı ise kenara yerleştirilmiş.

Akıllı telefonun dört arka kamera sensörü, dikdörtgen kamera modülünün içinde L harfi şeklinde dizilmiş. Burada ana kamera görevini 12 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve iki adet 2 megapiksel çözünürlüklü sensör de sistemi tamamlıyor. Bunlardan biri makro kamera, diğeri ise derinlik sensörü işlevi görüyor.

oppo a52

Oppo A52’nin kalbindeki Qualcomm Snapdragon 665 işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı kapasitesi ise 128 GB. MicroSD kart desteğiyle bu alanı genişletmek de mümkün.

Oppo A52 için ne kadar ödemek gerekecek?

Telefona enerjisini veren 5000 mAh kapasiteli büyük pil ise 18W şarj desteğine sahip. Yazılım tarafında ise Android 10’u Oppo’nun ColorOS 7.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Siyah ve mavi renk seçenekleri bulunan Oppo A52, Çin’de 1599 yuan (1575 TL) karşılığında satılacak. Telefonun uluslararası pazara ne zaman açılacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER