Teknoloji

Oppo 5x Dual Camera Zoom ile mobil fotoğrafçılıkta değişim vadediyor

oppo 5x dual camera zoomOppo 5x Dual Camera Zoom adını verdiği yeni kamera teknolojisini 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) duyurdu. Söz konusu teknik sayesinde ince akıllı telefonlarda bile 5x yakınlaştırma uygulamanın mümkün hâle geldiği belirtildi.

5x Dual Camera Zoom teknolojisi, akıllı telefon kameralarındaki en önemli tasarım sıkıntılarından olan dikey yükseklik kısıtlamalarının etrafından dolaşmayı sağlıyor. Periskop tarzındaki lens dizilimi ise telefonun üst kısmında yatay vaziyette yerini alıyor. Sistem, ikincil uzun lensin etrafına kurulmuş gibi görünüyor. Oppo’nun burada gerçekleştirdiği asıl yenilik ise modül boyutunu küçültürken, görüntü büyütme derecesini artırması oluyor.

Optik olarak dengelenmiş telefoto lens 90 derecelik bir açıyla duruyor. Böylelikle prizmadan geçen ışığı görüntü sensörünün üzerine odaklıyor. Geniş açılı ana kameradan üç kat daha fazla odak uzunluğuna sahip ikinci kameranın da yardımıyla Oppo, “kayıpsız” 5x yakınlaştırma vadediyor. Şirket bunun dijital yakınlaştırma için geliştirilen tescilli görüntü füzyon teknolojisiyle gerçekleştirileceğini de belirtti. Sadece 5.7 mm. kalınlığındaki modül, telefonlara ekstra bir kamera çıkıntısına ihtiyaç duyulmadan yerleştirilebilecek gibi görünüyor.

Oppo 5x Dual Camera Zoom teknolojisi henüz bir telefona yerleştirilmiş değil

Oppo yeni kamera teknolojisini henüz bir akıllı telefonuna yerleştirmiş değil. Dolayısıyla bu teknolojinin tasarıma nasıl bir etkide bulunacağı ve fotoğraf kalitesini nasıl etkileyeceği konusunda şu an için bir şey söylenemiyor. Şirketin odak uzunluklarına ilişkin kesin rakamları paylaşmadığını da belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER