Teknoloji

Opera’ya göre kullanıcılarının yüzde 56’sı sadece mobil üstünden internet kullanıyor

Opera internet tarayıcıları arasında en çok tercih edilenlerden biri değil ancak iş mobil tarayıcılara geldiği zaman durum biraz daha değişiyor. Şirket kullanıcı profiline ilişkin bazı ilginç detayları kamuoyu ile paylaştı. Bu detayların bir kısmı, Opera mobil kullanıcısının profili ile alakalı olarak son derece ilgi çekici bilgiler sağlıyor. Şirketin açıkladığı bilgilerin küresel ölçekte olması onları daha kıymetli hale getiriyor.

Opera’nın açıkladığı verilere bakıldığı zaman, dünyanın bir çok yerinde akıllı telefonların bilgisayar olarak algılandığı sonucu ortaya çıkıyor. Araştırmadan çıkan en ilginç verilerden biri de, Opera’nın mobil internet tarayıcısını kullananların %56’sının sadece mobil cihazları üstünden internete erişmeleri. Araştırmaya katılan ve Opera’nın mobil tarayıcsını kullanmayanlar arasında ise sadece mobil cihaz aracılığı ile internete erişenlerin oranı %43.

Bu araştırma masaüstü ya da dizüstü bilgisayara kullanmayanlar arasında Opera’nın mobil internet tarayıcısının ideal bir çözüm olarak görüldüğünü ortaya çıkarıyor. Bir çok internet geliştiricisi Opera’yı optimize etmek için ekstra zaman ayırmaya değmez olarak nitelendirse bile, ortaya çıkan sonuçları insanı yeniden düşünmeye teşvik ettiği kesin. 4 kıtada, 22 ülkede, 34.000 kullanıcı üzerinde yapılan çalışma, Kasım 2010 ve Kasım 2011 arasında gerçekleştirildi.

İlgili – Web Monkey

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER