Manşetler

Opera WebKit tabanlı yeni mobil internet tarayıcısı Ice ile Chrome ve Safari’ye meydan okuyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Opera’nın tablet arenasında daha iyi rekabet etmeyi sağlayacak yepyeni bir internet tarayıcısı hazırlayacağı ve bunda WebKit makinasını kullanacağı söyleniyordu. Pocket-lint sitesi tarafından paylaşılan ve Opera’nın geçtiğimiz yılın sonlarına doğru gerçekleştirdiği bir sunuma ait video bu dedikoduların doğru olduğunu gösteriyor. Ice olarak adlandırılan yeni nesil Opera internet tarayıcısı iPad üzerinde sergileniyor.

Opera Ice’ın iPad üzerindeki performansına bakıldığında uygulamanın çoklu dokunmatik hareketlere bir hayli bağlı olduğu görülüyor. Videodaki sunumu gerçekleştiren Opera çalışanı göz atma geçmişini görüntülemek için de çoklu dokunmatik hareketlerden yararlanıyor. Karusel tarzı bir görünüm de kullanıcılara bir sayfayı ararken farklı sonuçların da ön izlemesini görme ve uygun olanı daha verimli bir şekilde seçme fırsatı sunuyor.

Ice, şu anda Opera tarayıcılarında kullanılan Presto makinesini bırakacak ve bunun yerine Safari ve Chrome gibi WebKit’i kullanmaya başlayacak gibi görünüyor. Opera CEO’su lars Boilesen’in de Ice ile bu rakip tarayıcıların ensesine yapışmayı amaçladıklarını söyledikleri iddia ediliyor. Yöneticinin Opera mini’nin mükemmel olduğu, ancak Chrome veya Safari gibi eksiksiz bir seçenek olmadığı; bu internet tarayıcısıyla düzgün çalışmayan birçok web sitesi bulunduğu şeklinde görüş belirttiği dile getiriliyor. Opera’nın mobil internet tarayıcıları pazarında önemli bir yere sahip olan Apple ve Google çözümlerine rakip olacak Ice’ı şubat ayında Android ve iOS için sunması bekleniyor.

WebKit makinesi mobil internet tarayıcılarında giderek daha fazla tercih ediliyor. Öyle ki, W3C bu teknolojinin web standartlarının bütünlüğüne zarar verebileceği şeklindeki endişelerini resmi olarak belirtmişti. Microsoft’un WebKit teknolojisine uyum sağlamayı kabul etmemesi de Google ile Internet Explorer kullanıcıları arasındaki ilişkiyi olumsuz yönde etkilemeye başladı. Opera’nın da WebKit kullanmaya başlayacak olması dengelerin biraz daha bu popüler makinaya doğru kayacağını gösteriyor. Acaba Microsoft da günün birinde inadından vazgeçip WebKit’ten yararlanmak zorunda kalır mı, bunu da zamanla göreceğiz.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER