Teknoloji

Opera web eş zamanlama servisinin saldırıya uğradığını açıkladı

opera vpn

operawebVeri sızıntısı oluşturma amaçlı saldırılar sıklıkla gerçekleşiyor. Ancak internet tarayıcılarının eş zamanlama servislerinin bu saldırılara hedef olması pek sık görülmüyor. Ne var ki, Opera web eş zamanlama servisi bu konudaki istisnalardan biri oldu. Şirket bir açıklama yaparak kullanıcılarına web eş zamanlama servisinin saldırıya uğradığını duyurdu ve saldırganların giriş detaylarına erişim kazanmış olabileceğini belirtti.

Eş zamanlanan şifreler, ayrıca bir şifrelenme işleminden geçtikleri için güvende olsalar da, Opera daha fazla risk almıyor. Tüm eş zamanlanan hesap şifrelerini sıfırlayan şirket, kullanıcılarına da bağlı üçüncü taraf şifrelerini değiştirmelerini tavsiye etti.

Opera web eş zamanlama servisinden 1.7 milyon kişi faydalanıyor

Opera, 350 milyon kullanıcısının büyük kısmının eş zamanlamadan faydalanmadığını ve dolayısıyla da ortada büyük bir risk olmadığını vakit kaybetmeden açıkladı. Yine de, 1.7 milyon kullanıcının risk altında olduğu ve bunların büyük kısmının önemli şifrelerini serviste saklayan ve fazla aktif olmayan kullanıcılar olduğu düşünülüyor. Söz konusu saldırının çok ciddi bir hasar oluşturması beklenmiyor. Ancak oluşan tablonun kısa süre önce Çinli şirketlerden oluşan bir konsorsiyuma satılan Opera için pek de gülümsetici olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER