Manşetler

Opera VPN iOS uygulamasıyla engelli servislere ücretsiz erişin

opera vpn

opera vpnOpera şu sıralar gizlilik araçlarıyla epey haşır neşir oluyor. Geçen ay web tarayıcısının geliştirici versiyonuna ücretsiz ve sınırsız VPN (sanal özel ağ) hizmetini entegre eden Opera, geçen hafta da reklam engelleme yazılımını masaüstü ve mobil yazılımına eklemişti. Şimdi de Opera iOS için yeni ve ücretsiz bir VPN uygulaması çıkardı ve bu uygulama da sınırsız veri iletişimi için sanal özel ağı desteğinden yararlanma fırsatı veriyor.

Opera’nın daha önceki VPN entegrasyonları gibi, mobil uygulama da geçen mart ayında Opera tarafından satın alınan SurfEasy VPN servisini kullanıyor. SurfEasy’nin Android ve iOS için özel uygulamaları bulunuyor, aynı zamanda masaüstü yazılımı da mevcut. Ancak deneme süresinin ardından bir üyelik ücreti talebinde bulunuyor. Diğer üçüncü taraf VPN uygulamaları da benzer şekilde kurulum ücreti alıyor ya da reklam eklemesinde bulunuyor. Opera ise bunların aksine mobil VPN servisini ömür boyu ücretsiz olarak sunma vaadinde bulunuyor. Şirket şu an için kullanıcılara servis kullanımı karşılığında reklam gösterme gibi bir planı olmadığının altını çiziyor.

Bu uygulama Opera tarafından özellikle kampüsler ve iş ortamları gibi, belirli bir kurum tarafından sağlanan ya da “sosyal medya veya video izleme web sitelerine kısıtlı erişim sunan” Wi-Fi ağlarının bulunduğu mekanlar için kullanışlı olarak görülüyor. Uygulamayı kullanarak internet bağlantısını başka bir ülke üzerinden yönlendirebilir, böylelikle erişime kapalı olan içeriklere ve servislere engelsiz şekilde erişebilirsiniz. Bu açıdan Opera’nın uygulaması erişim engellerinin sıklıkla uygulandığı Türkiye için de epey kullanışlı görünüyor. Sanal erişim bölgeleri Kanada, Almanya, Singapur ve ABD’den sunuluyor. Ayrıca uygulama reklamları ve izleyicileri de engelliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER