Teknoloji

Opera VPN internet tarayıcısını dileyen herkes indirebilecek

opera vpn
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

opera vpnOpera VPN web tarayıcısı ile tanışmak isteyenlerin elindeki tek seçenek artık test sürümü değil. Opera 40’ın masaüstü versiyonunun nihai sürümünü tamamlayan şirket, bu sürümde ücretsiz olarak sanal özel ağların sunumuna odaklanıyor. Böylelikle kullanıcılara hem daha güvenli bağlantı hem de kendi ülkelerinde yasaklanan içeriklere başka ülkeler üzerinden erişme fırsatı veriliyor.

Hangi VPN sunucusunun daha hızlı bağlantı sağladığını otomatik olarak tespit edebilen tarayıcı, beş ülke üzerinden internete bağlanma fırsatını sağlıyor. Söz konusu ülkeler şu şekilde sıralanıyor: ABD, Almanya, Hollanda, Kanada ve Singapur. Bu yolla bölgelere özgü içeriklere ulaşmak da mümkün hâle geliyor.

Opera VPN dışında başka özellikler de sunuyor

Opera 40’ın getirdikleri sadece VPN ile sınırlı kalmıyor. Pil koruma özelliğini iyileştiren şirket, kişisel haberler bölümüne de RSS akışları eklemenin önünü açıyor. Opera’nın VPN’e para ödemek istemeyen, ancak aşina olduğu internet tarayıcılarından vazgeçmek istemeyenler için iyi bir seçenek olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER