Manşetler

Opera Touch tek elle kullanıma odaklanan yeni mobil internet tarayıcısı

opera touch android

opera touch androidOpera bugün yeni bir Android web tarayıcısı çıkarıyor. Bu yeni internet tarayıcısı sahip olduğu birtakım akıllıca arayüz seçimleri sayesinde internette gezinmeyi diğer mobil internet tarayıcılarından daha iyi hâle getirmeyi hedefliyor. Adı da buna uygun biçimde seçildi, “dokunma” işlemine vurgu yapıldı. Opera Touch adlı yeni tarayıcı tek elle kullanılabilecek biçimde tasarlandı.

İnternet tarayıcısını açtığınızda karşınıza hemen adres çubuğu çıkıyor, URL veya arama sorgusu yazmaya hazır şekilde bekliyor. Bir web sitesindeyseniz, yukarı kaydırarak sayfanın altındaki düğmeyi görebilir, buna basarak diğer sekmeleri görebilir veya bir yeni sekme açabilirsiniz.

Çoğu mobil internet tarayıcısında butonların ekranın üst kısmına yerleştirildiği bir ortamda sekme değiştirmek için genellikle parmağın konumunu değiştirmek gerekiyor. Tek elle kullanım ön plandaysa, bileşenlerin altta kalması çok daha yararlı olacaktır. Opera da bu küçük detayı atlamamış.

Ayrıca Opera Touch‘ın web sitelerini telefondan masaüstüne göndermeyi veya tersini yapmayı sağlayan bir özelliği de bulunuyor. Tabii ki, bunun için her iki platformda da Opera’yı kullanmak gerekiyor. Bunların bazıları otomatik olarak gerçekleşiyor, mobil cihazda yeni bir sekme açtığınızda “bilgisayardan devam et” seçeneği beliriyor. Eğer site gönderiminin yapıldığından emin olmak istiyorsanız, bunun için Opera’nın “Flow” adını verdiği bir özelliği de kullanabilirsiniz. Flow web sitelerin kaynaklarını oluşturuyor, bunları birisinden diğeriyle paylaşabilirsiniz, böylelikle aradığınızı bulmanız da kolaylaşacaktır.

opera touch android

Opera’nın sunduğu bu özellikler epey kullanışlı, ancak tam deneyim için masaüstü tarafında da Opera’yı tercih etmek gerekecektir. Bu arada Chrome‘un da navigasyon çubuğunu üstten alta alma çalışmalarının yapılmakta olduğu söyleniyor.

Opera Touch şu an için sadece Android’de sunuluyor. Ancak iOS versiyonu üzerindeki çalışmalar da sürüyor. Ayrıca Opera mevcut mobil internet tarayıcısının geliştirme çalışmalarını da sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER