Teknoloji

Opera’nın masaüstü internet tarayıcısıyla TikTok’a hızlı erişim mümkün

opera tiktok
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Opera internet tarayıcısında sosyal ağlara hızlı erişim imkanı sunmayı oldukça seviyor. Şirket bu yaklaşımda trendlerden de geri kalmıyor. Opera TikTok’a hızlı erişim için masaüstü internet tarayıcısında kenar çubuğuna TikTok ikonu ekledi.

Bu ikon tıklatıldığında kullanıcılar TikTok’un herkese açık olan masaüstü sürümüne yönlendiriliyor. Bunun bilgisayarda çalışırken kısa bir TikTok molası vermek veya bilgisayarında düzenlediği videoları TikTok’ta paylaşmak isteyenler için pratik bir araç olacağı söylenebilir.

Opera TikTok dışında Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp’a hızlı erişim imkanı sağlıyor. Medya oynatıcısı kenar çubuğu ise kullanıcıları Apple Music ve Spotify gibi servislere götürüyor. Kullanıcıların yönlendirildiği uygulamalar web uygulamaları olsa da, Opera her şeyi tarayıcı üzerinde yürütmeyi sevenlere bir seçenek sunmayı hedefliyor.

Opera TikTok entegrasyonuyla tanıdık bir stratejiyi sürdürüyor

TikTok desteği yukarıda da belirttiğimiz gibi tanıdık bir stratejinin uzantısı olarak değerlendirilebilir. Opera kripto ve oyun odaklı tarayıcılarında olduğu gibi yararlı ve popüler servis entegrasyonlarıyla Chrome ve Safari’den kullanıcı çalmayı hedefliyor. Tüm modern tarayıcılar yüksek performans vadederken, Opera kullanışlılık konusunda bir fark yaratmayı amaçlıyor gibi görünüyor.

Opera TikTok’a hızlı erişim imkanı sunması sayesinde ne kadar kullanıcı kazanabilir? Bu soruya net bir cevap vermek zor. İnternet tarayıcısının pazar payı son yıllarda yüzde 2.3’ten yüzde 3.6 seviyesine gelse de, önünde yürümesi gereken uzun bir yol olduğu kesin.

İLGİLİ HABERLER