Teknoloji

Opera son tasarım değişiklikleriyle Chrome’a daha fazla benzeyecek

opera r3 internet tarayıcısı

Google Chrome en iyi ve popüler web tarayıcılarından bir tanesi, ancak Opera da her zaman onun en iyi alternatiflerinden biri olmuştur. Opera’nın yayınladığı yeni bir geliştirici sürümü, internet tarayıcısının yenilenmiş tasarımıyla Chrome’a biraz daha yaklaştığı ve modern web tarayıcısı kavramını yeniden tanımlamayı hedeflediği anlaşılıyor.

Reborn 3 (R3) kod adıyla geliştirme çalışmaları süren internet tarayıcısının en son geliştirme versiyonu, web içeriğini merkeze yerleştiren kapsamlı bir kullanıcı arayüzü yenilemesiyle geliyor. En büyük değişiklikler arasında koyu ve açık tema destekleri bulunuyor. Fotoğrafçılıktan ilham alan temalar sayesinde kenar çubuğu ve sekme alanları daha açık ve temiz renklerle daha iyi görünüm kazanıyor. Bir başka yeni unsur da yeni sekmeler için getirilen mekanizma. Daha fazla gölgelendirme eklemek ve sezgiselliği artıran bir tasarım yakalamak mümkün oluyor.

Kolay Kurulum ve Ekran Görüntüsü araçlarına da birtakım değişiklikler yapıldı. Bunlar erişim çubuğuna yerleştirildi ve erişilebilirliği artırıldı. Bu ikisi de Yer İmleri ve “Flow’a Gönder” düğmelerinin yanında yer alıyor. Bunlara ek olarak Opera, Kolay Kurulum panelinin yerini de değiştirdi. Panel başlangıç sayfasından araç çubuğu alanına taşındı. Temayı ayarlama gibi temel ayarlar da burada tutulmaya devam ediliyor.

Opera geliştirme ekibi, yeni geliştirici sürümüyle ilgili olarak “Opera?ya özellikler ve işlevsellik açısından yaklaşan başka bir tarayıcı yok ve hiçbir şeyden taviz verme niyetinde değildik.” dedi. “R3 ile yaptığımız şey, özelliklerimizi iyileştirmek ve bunları yolunuza girmeden tam erişilebilecek şekilde yerleştirmektir.” diye de eklemelerde bulundu.

Opera R3 sürümünde yer alan bir başka yeni özellik de entegre Kripto Cüzdan oluyor. Bunun sayesinde internette gezinirken kripto işlemlerinizi telefonunuzdan gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle Opera’yı, internet tarayıcısının Android sürümüyle eşleştirmelisiniz.

Opera R3’ün resmi, beta olmayan versiyonunun mart ayında çıkması bekleniyor. Ancak ön izleme sürümünü şu anda macOS, Windows, Linux için bu bağlantı üzerinden indirebilirsiniz. Sayfanın en altında indirme bağlantıları yer alırken, yeni tasarıma ait daha fazla görsel de mevcut durumda.

İLGİLİ HABERLER