Teknoloji

Opera satranç keyfini Chess.com desteğiyle tarayıcıya yerleştiriyor

opera satranç

Opera satranç severleri mutlu edecek bir hamleye imza attı. Chess.com sitesiyle iş birliğine giden şirket, internet tarayıcısının masaüstü ve Android versiyonlarının satranç yerleştirilmiş versiyonlarını hazırladı.

Masaüstü tarayıcısının satranç temalı versiyonunun kenar çubuğunda bir Chess.com ikonu bulunuyor. Böylelikle kullanıcıların bu site için özel bir sekme açmasına gerek kalmıyor ve sabitlenmiş panel ile web’de gezinirken bir sonraki hamleler planlanıyor. Bu özel internet tarayıcısı satranç bulmacalarına, yayınlarına ve devam eden oyunlara da hızlı şekilde erişim imkanı sunuyor.

Opera’dan verilen bilgiye göre, Android’de ise kullanıcılara internet tarayıcısının tamamen yeni bir versiyonu sunuluyor. Söz konusu sürümde tarayıcının ana sayfasında makaleler ve videolar da dahil olmak üzere çok sayıda satranç temalı içerik bulmak mümkün oluyor.

Opera satranç öncesinde başka entegrasyonları da hayata geçirmişti

Opera satranç öncesinde başka deneyimleri de internet tarayıcısının kenar çubuğuna entegre etmişti. Bunlar arasında TikTok, WhatsApp ve Instagram gibi popüler platformlar da bulunuyor. Şirket kısa bir süre önce de üretici yapay zekâ ve diğer GPT tabanlı servisleri barındıran Opera One internet tarayıcısını duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER