Teknoloji

Opera reklam engelleme özelliğini yerleşik olarak sunacak

opera reklam engelleme

Bilgisayarında kullandığı web tarayıcısı için iyi çalışan bir reklam engelleme aracı arayanlara Opera daha kesin bir çözüm önerisi sunuyor. Şirket, reklam engelleme özelliği barındıran web tarayıcısının geliştirici sürümünü yayınladı.

Opera web tarayıcısı için geliştirdiği yeni sürümle hem kullanıcılarını reklam engelleyebilecek bir eklenti aramaktan kurtarıyor hem de engellemenin etkinliğini kullanıcılarına istatistikler aracılığıyla gösteriyor.

Opera reklam engelleme özelliğini şu an için sadece geliştirici sürümüne yerleştirmiş durumda. Söz konusu aracın tüm kullanıcılara ulaşması içinse biraz daha beklemek gerekecek gibi gözüküyor. Eğer reklam engelleme özelliği Opera’nın vadettiği kadar iyi işlerse, şirketin Google ve Microsoft’un tarayıcılarıyla girdiği rekabette şansının yükselebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Google ve Microsoft, web reklamı alanındaki faaliyetlerine zarar vermemek adına reklam engelleme imkanını yerleşik olarak sunmaya biraz mesafeli yaklaştıkları izlenimini veriyor. Opera’nın bu tarz endişeleri olmadığı için şirketin kullanıcı taleplerine yanıt vermesi biraz daha kolay hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER