Teknoloji

Opera reklam engelleme aracını internet tarayıcısına ekliyor

opera reklam engelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

opera reklam engellemeBu yılın başlarında Opera, internet tarayıcısının geliştirici versiyonu için dahili reklam engelleme aracını tanıtmıştı. Şimdi bu özelliği hem masaüstü hem de mobil cihazlara özel internet tarayıcı yazılımına getiriyor.

Şirket, yerel reklam engelleme aracı sayesinde internette gezinmenin üçüncü taraf reklam engelleyicisi veya eklentisi kullanarak yapılan gezintiye göre daha hızlı olacağını, ayrıca RAM tüketimini de azaltacağını söylüyor. Yerel reklam engelleyicisi internet tarayıcısında varsayılan olarak kapalı geliyor, ancak Ayarlar veya Tercihler menüsü üzerinden açmak mümkün olacak. Şirket kullanıcılara belirli siteleri reklamlı veya reklamsız olarak yükleme hızlarını karşılaştırmaya izin veren yeni bir araç da yayınladı.

Opera kullanıcıları çekmek için reklam engelleyici araç kullanan tek şirket değil. 2015 yılında Apple iOS 9’da reklam engelleme yazılımları için kapıyı açmış, bu da üçüncü taraf uygulamaların türemesine neden olmuştu. Bu yıl da Samsung Android internet tarayıcısında reklam engelleme özelliğini sunmaya başlamıştı, ne var ki bu özellik daha sonra Google tarafından kapatılmıştı. Eski Mozilla CEO’su Brendan Eich reklam engelleme odaklı ve yayıncıları başka alanlarla desteklemeyi amaçlayan özel bir internet tarayıcısı çıkarmıştı. Ayrıca Adblock Plus da reklam engelleyici yazılımcıların web site yayıncılarına yol açtığı kazanç kaybını telafi etmek amacıyla web sitelerine bahşiş bırakmayı sağlayan yeni bir yöntem duyurmuştu.

Sonuç olarak reklam engelleyici araçlar ve yazılımlar giderek daha fazla kullanılır hâle geliyor, üstelik herkes için ücretsiz olarak sunuluyor. Opera da bunu kullanıcıları çekmek için bir silah olarak kullanmayı tercih ediyor. Şu anda bu internet tarayıcısı Chrome, Safari ve Internet Explorer gibi rakiplerin gerisinde bulunuyor; 60 milyon masaüstü kullanıcı ve 120 milyon civarında da aylık mobil kullanıcısı bulunuyor. Ancak dahili reklam engelleme aracı ve şu an için geliştiricilere özel versiyonuna entegre edilmiş ücretsiz VPN aracıyla kullanıcılardan biraz daha fazla ilgi görebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Opera VPN özelliği nasıl çalışıyor? ? Video

İLGİLİ HABERLER