Teknoloji

Opera Mini Android uygulamasıyla indirme bağlantılarına daha kolay erişilecek

opera vpn

opera mini androidOpera, Android için hazırladığı internet tarayıcısının Google ve Samsung’un sunduğu çözümlerle yarışabilmesi için oldukça sıkı çalışıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Opera Mini Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme, diğer mobil tarayıcılarda bulunmayan bir özelliği getiriyor.

Opera’nın güncellemeyle getirdiği yeniliği bir özellikten ziyade bir araç olarak tanımlamak daha doğru olacaktır. Geliştirilen algoritma sayesinde Opera’nın Android tarayıcısı kullanıcılara indirmek istedikleri içeriklerin direkt bağlantılarını sunuyor. Bu araç belli web sitelerinde çalışıyor.

opera-mini-android-270317-1İçerik indirilebilen sitelerde genellikle çok sayıda reklam bulunduğu için aslında indirilmek istenenlere erişilmesi zaman alabiliyor. Güncelleme sayesinde Opera’nın Mini tarayıcısını tercih eden Android kullanıcılarının bununla uğraşmasına gerek kalmıyor.

Extreme veri koruma modu aktive edildiğinde Opera Mini indirme sitelerini otomatik olarak tarıyor ve doğrudan indirme bağlantısını bulmaya çalışıyor. Bu bağlantı bulunduğunda ekranın üst kısmında aşağıya doğru açılan bir menü üzerinde gösteriliyor.

Söz konusu araç şu an için sadece bazı web sitelerinde çalışıyor. Facebook, Pagalworld, Tubidy ve DJPunjab gibi siteler de listede yer alıyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda listenin genişletilmesi planlanıyor.

Opera Mini Android uygulamasına Facebook bildirim çubuğu ekleniyor

Opera Mini Android uygulamasına eklenen yenilikler bununla da sınırlı kalmıyor. Yeni eklenen Facebook bildirim çubuğu sayesinde kullanıcılar Facebook uygulamasına gerek kalmadan arkadaşlarını takip edebiliyor. Bildirim çubuğu sayesinde Facebook kullanıcılarının etkileşimlerinden sürekli haberdar olmaları mümkün oluyor.

opera-mini-android-270317-2 Güncelleme Extreme modu için video desteği, kaydedilen sayfaların sıkıştırılması ve indirme yöneticisi için arayüz değişikliği gibi yenilikleri de beraberinde getiriyor.

İLGİLİ HABERLER