Teknoloji

Opera Mini 6 ve Opera Mobile 11 yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Opera mobil internet tarayıcıları Opera Mini 6 ve Opera Mobile 11’in en yeni versiyonları yayınlandı. Yenilenmiş uygulamalar çimdikle yakınlaştırma özelliğinin yanında sayfa içinde daha düzgün kaydırma, döndürme ve yakınlaştırma özelliği sunuyor. Ayrıca tablete uygun yeni bir kullanıcı arayüzüyle geliyor.

Opera yeni sürümlere Twitter, Facebook, vKontakte ya da My Opera gibi servislerde paylaşım yapmaya yarayacak bir tuş da ekledi. Her ikisi de aynı amaca hizmet eden Mini ve Mobile arasındaki farkı açıklayacak olursak, Opera Mini şirketin sıkıştırma sunucularından yararlanarak kullandığınız veri miktarını düşürüyor, Opera Mobile ise web sayfalarını, sıkıştırılmamış bir şekilde ve de HTML 5 desteğiyle görüntülemenizi sağlıyor. Ayrıca Opera Mobile sürümünde masaüstü versiyonda yer alan Opera Presto makinesi de mevcut.

Opera Mini 6 J2ME, Android, BlackBerry ve Symbian/S60 cihazlarıyla uyumluyken, Opera Mobile 11 ise Android, Symbian, Windows 7 masaüstü (test sürümü), MeeGo (test sürümü) ve Maemo (test sürümü) yüklü sistemlerde çalışabiliyor. Windows Mobile desteğinin sunulmamış olması Opera’nın Microsoft’un eski akıllı telefon platformuyla ipleri kopardığı anlamına gelebilir. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek bu mobil internet tarayıcılarından dilediğinizi cihazınıza kurabilirsiniz.

İlgili – Opera

İLGİLİ HABERLER