Manşetler

Opera Max: Hücresel veri paketinizden tasarruf edin

opera-max-4

Akıllı telefon kullanıcılarının dertli olduğu konulardan biri de hücresel veri paketleri. Öyle ki gelişen teknoloji ile beraber neredeyse tüm alanlarda yüksek çözünürlük en önem verilen şeylerden biri gelmeye başladı. Bu da özellikle akıllı telefon kullanıcılarını internet kullanırken daha fazla hücresel veri aktarımı yapmaya mahkum etti. Hal böyle olunca operatörler tarafından kullanıcılara sunulan hücresel veri paketleri boyutları yetersiz kalmaya başladı. Kullanıcılar da sahip oldukları hücresel veri paketlerini en verimli şekilde kullanmayı hedefler oldu. Kullanıcılar bu hedefine ulaşmaya çalışırken uygulamalara ihtiyaç duyduğunda, yardım edebilecek uygulamalardan biri Opera Max.

opera-max-2

Opera Max, esasında internet kullanımında indirilen dosyaların boyutunu azaltmaya yönelik bir uygulama. Bunu yaparken tüm hücresel veri trafiğini Opera’nın sunucularına gönderiyor. Bu veriler Opera’nın sunucularında küçültülerek uygulamaya geri gönderiyor. Bu işlem sıkıştırma sayesinde normalde yüklenen dosya boyutlarından belli oranda tasarruf yapmaya yarıyor. Uygulamanın tasarruf yaptırmasındaki avantajlı durum özellikle videolarda kendini belli ediyor. Videoların çözünürlüğünü kullanıcının belirlediği oranda düşürerek, hücresel veri paketinden büyük oranda bir tasarruf sağlıyor. Fakat videoların çözünürlüğünün düşmesiyle, izleme keyfinin de azaldığı bir gerçek.

opera-max-3

Ayrıca uygulamanın önemli bir oranda tasarruf sağlaması için sadece videolar gerekmiyor. Uygulama ilk açıldığında o anda cihazda yüklü yüksek oranda tasarruf yapabilecek uygulamaların bir listesi de gösteriliyor. Bu uygulamalar haricinde kullanılabilecek uygulamalardan da tasarruf sağlanıyor fakat bu cüzi bir oranda gerçekleşiyor. Yine de düşük hücresel veri paketlerine sahip olan kullanıcılar için bu cüzi rakamlar oldukça değerli olabiliyor. Yapılan tasarruflar istatistik olarak kullanıcıya sunulabiliyor. Bu sayede kullanıcılar kullandıkları uygulamaların tükettiği hücresel veri boyutları üzerinde analiz yapma fırsatı bulabiliyor. Ayrıca arzu edilen uygulamanın hücresel veri kullanımı Opera Max üzerinden kapatılabiliyor. Bu da tam bir tasarruf için kontrol dışı hücresel veri kullanımlarının önüne geçmeye olanak sağlıyor.opera-max-1

Opera Max kullanıcılara kayda değer bir oranda tasarruf sağlıyor. Özellikle düşük hücresel veri paketlerine sahip kullanıcılar için en ufak bir boyut bile çok değerli sayılabilirken, Opera Max’ın yapabileceği ufacık bir tasarruf bile önemli olabiliyor. Her ne kadar uygulama ücretsiz olarak hiçbir kısıtlama olmadan kullanılabiliyor olsa da bu tasarruf karşılığında bir oranda ek bir şarj kullanımı gerçekleşiyor. Fakat bu kullanımın kayda değer olmadığı söylenebilir. Yine de kullanıcıların bunu deneyimleyerek öğrenmesi daha doğru olacaktır.

İLGİLİ HABERLER