Teknoloji

Opera Max Android uygulaması için yolun sonu geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

opera max androidOpera Max Android uygulamasının macerası sona erdi. Opera’dan yapılan açıklamada, popüler Android uygulamasının Google Play Store’dan çekildiği belirtildi. 2014’te yayınlanan uygulama, Android akıllı telefon sahiplerine veri tüketimini aşağıya çekme imkanı sağlamıştı.

Opera neden böyle bir karar aldığı konusunda bilgi vermedi. Kararını hemen hayata geçiren şirket, uygulamayı zaman kaybetmeden Google Play Store’dan çekti. Diğer servislere odaklanmayı seçmiş gibi görünen Opera, bu seçim doğrultusunda kaynaklarını Opera Max’e aktarmaktan vazgeçmişe benziyor.

Opera’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Opera, Opera Max’i sonlandırma kararı aldı. Uygulama diğer tarayıcı ürünlerimizden daha farklı bir değer öneriyor. Şirket adına da farklı bir odak sunmuştu. Bundan böyle tarayıcılarımıza ve yeni servislerimize yoğunlaşmayı planlıyoruz.”

Opera Max Android uygulaması bir süre daha işemeye devam edecek

Opera Max uygulaması bundan böyle güncellenmeyecek. Ancak cihazına uygulamayı daha önce indiren kullanıcılar, Opera fişi tamamen çekene kadar uygulamadan yararlanmayı sürdürebilecek. Opera söz konusu desteğin ne zaman sonlandırılacağı konusunda şimdilik bir açıklamada bulunmadı.

İLGİLİ HABERLER