Teknoloji

Opera’dan hem gizliliği hem de hızı artıracak özellik

opera internet

Gizlilik konusu şu sıralar teknoloji dünyasının “çekici” gündem maddeleri arasında yer alıyor. Pek çok şirket, kullanıcı gizliliğine önem verdiklerini gösterecek hamleler yapıyor. Opera internet tarayıcısında gizlilik konusunda yaptıklarına dikkat çekmek için farklı bir yöntemi tercih ediyor.

Yeni yayınlanan Opera 64 sürümü, kullanıcıların kendilerini internette sürekli takip eden sitelerden kurtulmalarını sağlayacak bir engelleme aracıyla geliyor. Şirketin verdiği bilgiye göre, bu araç sayfa yükleme sürelerini yüzde 20 oranında hızlandırıyor.

Söz konusu oranın sistemden sisteme değişmesi muhtemel görünüyor. Ancak aynı anda hem gizliliğini hem de hızını artırmak isteyenler için Opera 64’ün çekici bir teklif sunduğu rahatlıkla söylenebilir. Takılma yaşayan kullanıcılar, bu aracın işleyişini belirledikleri siteler özelinde durdurabiliyor.

Opera internet tarayıcısına başka özellikler de ekliyor

Opera’nın engelleyicisinin temelinde EasyPrivacy tarafından hazırlanan Takip Koruma Listesi bulunuyor. Bu liste bilinen bir dizi takip komutlarını barındırıyor. Hangi takipçilerin saldırgan türde olduğu konusunda ise karar otomatik olarak verilmiyor.

Opera yeni sürümünde engelleyici ve hızlandırıcı araç dışında başka yenilikler de sunuluyor. Yenilenen Snapshot özelliği, kullanıcıların internet sayfalarını PDF olarak kaydedebilmelerini, tüm sayfanın ekran görüntüsünü alabilmelerini ve bazı bölümleri kırpabilmelerini mümkün kılıyor. Kullanıcılar aldıkları ekran görüntülerine emojiler, selfie’ler ve metin de ekleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER