Teknoloji

Opera internet tarayıcısına Mac App Store’da 17 yaş sınırlaması

Apple’ın kural kitabında web tarayıcılarının internetteki tüm içerikten sorumlu olduğu yazıyor olmalı. Bu nedenl şirket iOS App Store’dan dağıtılmakta olan tüm internet tarayıcıları için 17 yaş sınırını şart koşuyordu. Aynı kural Mac App Store’da Opera için de işliyor gibi görünüyor.

Apple’ın masaüstü uygulama mağazasına giriş yapan ilk internet tarayıcısı olan Opera için Apple 17 yaş kuralını şart koşuyor. Uygulamanın Mac App Store sayfasında “Bu uygulamayı indirmek için en az 17 yaşında olmalısınız.” şeklinde bir uyarı mesajı yer alıyor. Opera yöneticisi Jan Standal bu olaya esprili şekilde yaklaşarak “İnsanların o yaşta böyle bir uygulamayı kullanmaya hazır olduklarından emin değilim. Biliyorsunuz, Opera çok hızlı ve birçok özelliği var.” şeklinde konu hakkında yorumda bulundu.

Bu arada Mac App Store’un kredi kartı veya yaş gibi meseleleriyle uğraşmak istemeyenler Opera’nın web sitesine gidip yazılımı doğrudan bilgisayarlarına indirip kurabilirler. Yine de, Mac App Store’un uygulama yükleme işine pratiklik getirdiğini söylemeliyiz.

İlgili – Opera

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER