Teknoloji

Opera internet tarayıcısına sekmeleri sessize alma özelliği ekleniyor

opera internet tarayıcısı

Opera internet tarayıcıları arasındaki popülaritesini kaybetmiş gibi gözükse de, sadık kullanıcılarını yeni özelliklerle ödüllendirmeyi sürdürüyor. İnternet tarayıcısının bilgisayarlar için hazırlanan versiyonunun 35. sürümü, kullanıcılara sekmeleri kolayca sessize alma imkanını veriyor.

Böylelikle birden fazla sekmenin açık olması durumunda kullanıcıların ses kaynağını bulup kapatmak için acele etmelerine gerek kalmıyor. Kullanıcılar sekme üzerine sağ tıklayarak video oynattıkları sekme dışındaki diğer sekmeleri de sessize alabiliyor.

opera internet tarayıcısı

Opera’nın yeni sürümünün getirdikleri sadece sekmelerin kolayca sessize alınabilmesiyle sınırlı kalmıyor. Tarayıcının iyileştirilen indirme arayüzü; PDF, dokümanlar, resimler, müzik ve video gibi dosyaların çok daha hızlı biçimde kaydedilebilmesini sağlıyor.

opera internet tarayıcısı

 

Tarayıcı, indirme işlemi tamamlandığında kullanıcılara bildirim gönderiyor. Tema değiştirme ve başlangıç davranışının değiştirilebilmesi de yenilikler arasında bulunuyor. Söz konusu değişiklikler, tarayıcının Ayarlar menüsü üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER