Teknoloji

Opera’nın oyuncular için hazırladığı internet tarayıcısı macOS’te

opera gx

Mac üzerinde oyun oynamayı sevenler için internet tarayıcısının kaynakları yoğun şekilde tüketmesi pek istenen bir şey değil. Bu istenmeyen durumu engellemeyi vadeden Opera GX internet tarayıcısı artık macOS‘te de kullanılabiliyor. Ancak bu kullanımın hâlihazırda “erken erişim modu” adı altında yapıldığını belirtmekte fayda var.

Opera GX’in macerası, bu yıl içinde yayınlanan PC versiyonuyla başlamıştı. Opera; GX’in CPU, RAM ve şebeke bant genişliği üzerindeki sınırlayıcılardan doğan kaynak problemlerini çözdüğünün altını çiziyor. Şirketten yapılan açıklamada; bu sayede her bilgisayarın oyunları çalıştırmak için daha fazla kaynak kullanabileceği belirtildi.

İnternet tarayıcısının kaynaklardan çalmasını engellemek için GX’in kontrol panelinde bazı ayarlar bulunuyor. Tarayıcı tarafından kullanılacak işlemci gücü ve RAM kapasitesine bu panel üzerinden sınır getirilebiliyor. Böylelikle tarayıcıyı oyun oturumları sırasında çalışır vaziyette bırakmak bir sorun olmaktan çıkıyor.

Twitch’in kenar çubuğuna entegre edildiği Opera GX’te Discord, Reddit, Telegram, Facebook ve WhatsApp’a hızlı erişim imkanı sağlayan kısayollar da mevcut.

Opera GX kişiselleştirme araçları bakımından zengin

Opera GX’in kişiselleştirilmesi için kullanıcılara geniş bir renk paneli sunuluyor. Kişiselleştirme işleminde duvar kağıtlarından ve ses efektlerinden de yararlanılabiliyor. Yerleşik reklam engelleyicisi ve VPN de Opera GX’te kullanıcıları karşılayan araçlar arasında yer alıyor. GX Corner adını taşıyan bölümde ise oyun haberleri ve oyunlar için özel fırsatlar gösteriliyor.

Opera’nın bilgisayar üzerinde oyun oynayanlar hakkında yaptığı araştırma da önemli veriler barındırıyor. Bilgisayar üzerinde oyun oynayanları yüzde 82’sinin Windows, yüzde 14’ünün ise macOS kullandığı belirtilirken; oyuncuların yüzde 49’unun teknik sorunlar, yüzde 30’unun ağ problemleri, yüzde 26’sının bellek problemleri ve yüzde 14’ünün de işlemci sorunlarıyla karşılaştığı ifade edildi. Opera GX, macOS uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER