Teknoloji

Opera güncelleme ile popüler mesajlaşma uygulamalarına hızlı erişim sağlıyor

opera guncellemeOpera tarayıcı pazarının zirvesinde yer almasa da, yukarıya tırmanmak için ciddi bir çaba sarfediyor. Şirket bunun için internet tarayıcısına ilginç özellikler eklemeye devam ediyor. Opera güncelleme ile kullanıcı arayüzüne bir mesajlaşma çubuğu ekledi.

Kullanıcılar bu mesajlaşma çubuğu üzerinden Facebook Messenger, WhatsApp ve Telegram hesaplarına erişebiliyor. Böylelikle Opera’dan çıkmadan arkadaşlarla sohbet etmek mümkün hâle geliyor.

Opera söz konusu özelliği ilk olarak deneysel amaçlarla geliştirdiği “Neon” kod isimli tarayıcısında test etmişti. Mesajlaşma çubuğu, şirketin “Reborn” (Yeniden Doğuş) olarak adlandırdığı görsel değişimin bir parçası olarak tarayıcının ana versiyonuna aktarıldı.

Opera Reborn’un beraberinde getirdiği görsel değişiklikler sadece mesajlaşma çubuğuyla sınırlı kalmıyor. Hareketli ikonlar, renkli temalar ve özel karanlık mod, Opera’nın kullanıcılarına sunduğu değişiklikler arasında bulunuyor. Tarayıcı, Opera’nın geçtiğimiz yıl içinde kullanıcılarıyla buluşturduğu yerleşik reklam engelleme aracı ve ücretsiz VPN gibi özellikleri de barındırıyor.

Opera güncelleme ile biraz kalabalık bir arayüze sahip oluyor

Popüler sohbet uygulamalarının tek bir yerde toplanması kullanıcılar adına faydalı bir yenilik olsa da, arayüzün biraz “kalabalık” hâle geldiğini belirtmek gerekiyor. Opera kullanıcıların pencereler arasında geçiş yapma zahmetinden kurtulacağının altını çizse de, masaüstünde WhatsApp’ın açık olduğu sekmeye iki küçük dokunuşla erişilebildiğini unutmamakta fayda var. Yine de, Opera’nın rakipleriyle girdiği mücadelede kendisine avantaj sağlayabilecek girişimlerde bulunması alkışı hak ediyor.

İLGİLİ HABERLER