Teknoloji

Opera sadece emoji simgesinden oluşan web site adresleri için destek sunuyor

opera emoji

Web tarayıcısı şirketi Opera, pazartesi günü yaptığı açıklamada, yalnızca emoji tabanlı web adreslerini kullanıma sunacağını, bunların internete yeni bir yaratıcılık düzeyi getirmesini sağlayacağını söyledi. Entegrasyon, içinde emoji dizileri olan URL’ler satan bir şirket olan Yat ile yapılan ortaklığın bir parçası olarak hayata geçiyor.

Opera’da mobilden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Jorgen Arnesen, konuyla ilgili basın açıklamasında “World Wide Web’in halka açılmasından bu yana neredeyse 30 yıl geçti ve web bağlantısı alanında pek bir yenilik olmadı: İnsanlar hala URL’lerinde .com’u kullanıyor.” dedi.

Yat sayfaları, bir kişi (Yat olarak adlandırılan) bir dizi emoji satın aldığında oluşturulan benzersiz alan adlarıdır. Bir Yat’ın sahibi, emoji dizelerinin bir NFT’sini oluşturabilir. Şirket, ilerleyen zamanlarda kullanıcıların Yat’larını elektronik ödemelere bağlamasına izin vermeyi planlıyor. Opera’ya göre müzisyenler, Yat’ları ilk benimseyenler arasında bulunuyor. Örneğin, şarkıcı Kesha’nın Yat sayfası, y.at adresiyle takip edilen bir Rainbow Rocket Alien emojisi. Bu adres kullanıcıları Kesha’s World web sitesine yönlendiriyor.

opera emoji

Yat kurucu ortağı Naveen Jain, Yat emoji alan adlarının kullanıcıların internet kimliklerini kişiselleştirmelerine olanak tanıdığını ve potansiyel olarak yaratıcı kişilere, sanatçılara ve diğerlerine çevrimiçi olarak daha fazla görünürlük sağladığını söyledi. Şirket, 1 Şubat’ta Yat sayfalarını tanıtmıştı.

Opera emoji URL adres entegrasyonuyla, kullanıcıların diğer tarayıcılarda yaptıkları gibi Yat sayfasının web adresinin y.at bölümünü yazmaları gerekmeyecek. Bu nedenle Opera’da Kesha’nın Yat sayfasına ulaşmak için Rainbow Rocket Alien emojisini yazmasınız yeterli olacak.

İLGİLİ HABERLER