Teknoloji

Opera’nın kripto tarayıcısının iOS versiyonu yayınlandı

opera crypto browser ios

Opera, Crypto Browser adını verdiği internet tarayıcısını ocak ayında duyurmuştu. Şirket, Web3’ü de Web2 kadar erişilebilir hâle getirme hedefiyle yola çıkarmıştı. O dönemde Windows, Mac ve Android’de kullanıcılarla buluşan Opera Crypto Browser, sonunda iOS cihazlardaki yerini alıyor.

Opera’dan yapılan açıklamada, Crypto Browser’ın iPhone ve iPad versiyonlarının indirmeye hazır olduğu ve tarayıcının web sayfası üzerinden indirilebileceği belirtildi.

Opera’nın kripto tarayıcısında Ethereum, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini destekleyen bir cüzdan bulunuyor. Bu cüzdan sayesinde kullanıcılar ekstra bir eklentiye gerek kalmadan desteklenen kripto paraları alıp satabiliyor ve bu paralarla işlem yapabiliyor.

Tarayıcı kullanıcılara Web3 tabanlı NFT’lere, merkezsiz uygulamalara ve Polygon ekosistemine kurulan 7 bin servise erişim imkanını da veriyor.

Opera’nın tarayıcısında Crypto Corner adını taşıyan bir başlangıç sayfası mevcut. Bu başlangıç sayfası, kullanıcıların kripto paralarla ilgili en son haberlere ve güncellemelere erişmesini sağlıyor. Burada podcast gibi içerikleri bulmak da mümkün oluyor.

Opera kripto tarayıcısının hem uzmanlar hem de kripto dünyasıyla yeni ilgilenmeye başlayanlar için tasarlandığının altını çizdi.

Opera Crypto Browser iOS versiyonunun enerji verimliliği daha yüksek olan Etherium Layer 2 standardını destekleyip desteklemediği konusunda bilgi vermedi. Tarayıcının Android versiyonunda söz konusu destek mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER