Teknoloji

Opera’dan kripto deneyimine odaklanan yeni internet tarayıcısı

opera crypto browser

Opera, Crypto Browser adını verdiği internet tarayıcısını dağıtıma çıkardı. Crypto Browser’ın odak noktasında, isminden de anlaşılabileceği üzere, kripto para ve NFT deneyimi bulunuyor.

Bir Web3 tarayıcısı olan Crypto Browser’da yerleşik bir kripto cüzdan mevcut. Buna ek olarak, kripto para ve NFT borsalarına da hızlı erişim imkanı sunuluyor. Opera’nın başkan yardımcısı Jorgen Arnensen, standart kullanıcılar için genellikle kafa karıştırıcı olan Web3 deneyimini sadeleştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Opera’nın yeni tarayıcısının yerleşik cüzdanı Ethereum, Bitcoin, Celo ve Nervos gibi blokzincirleri destekliyor. Opera, Polygon’un da aralarında bulunduğu dijital cüzdanlarla da iş birliği içinde. Kullanıcıların eklentilere gerek kalmadan kripto varlıklarını görmesini isteyen Opera, üçüncü taraf cüzdanları da erişim seçenekleri arasında tutuyor. Cüzdan üzerinden kripto para satın almak, transferi yapmak ve hesabı kontrol etmek de mümkün oluyor. Tarayıcıda başka sitelerin erişemediği özel bir kopyala/yapıştır panosu da mevcut.

Opera’nın yeni tarayıcısının bir diğer odak noktası da Web3 desteği. Blokzincir tabanlı şifrelemeyle ekstra güvenlik vadeden Opera, en yeni blokzincir haberlerinin bulunabileceği “Kripto Köşesi” ile Web3 yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Opera Crypto Browser beta sürümüyle Android, Mac ve Windows’ta kullanılabiliyor. Tarayıcının iOS sürümü için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER