Teknoloji

Opera ChatGPT’yi kenar çubuğuna ekliyor

opera chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Opera, kenar çubuğuna web sayfalarının ve makalelerin kısa özetlerini oluşturan ChatGPT destekli bir araç ekliyor. “Kısaltma” olarak adlandırılan özellik, Microsoft’un Edge ile yaptığına benzer şekilde, şirketin yapay zekâ araçlarını internet tarayıcısına entegre etme konusundaki daha geniş planlarının bir parçasıdır.

Opera’nın blog yazısında yer alan bir sunumda gösterildiği gibi, adres çubuğunun sağındaki “kısalt” düğmesini seçerek bu özelliği etkinleştirebilirsiniz. Daha sonra solda ChatGPT içeren bir kenar çubuğu çıkacaktır. Bu, baktığınız makalenin veya web sayfasının düzenli, madde işaretli bir özetini oluşturur.

Opera’nın duyurusu, Microsoft’un yapay zekâ (AI) destekli Bing ve Edge’i duyurmasından birkaç gün sonra geldi. Microsoft’un arama motoru, arama sorgularına açıklamalı yanıtlar sağlayan bir yapay zekâ sohbet botuna erişim sunacak. Edge ise benzer şekilde, web sayfalarını veya makaleleri özetleyebilen, sosyal medya gönderileri için metin oluşturabilen ve daha fazlasını yapabilen bir AI “yardımcı pilotu” ile birlikte gelecek. Google da, yapay zeka tabanlı arama robotu Bard‘ı da bu haftanın başlarında sergiledi, ancak henüz kullanıcıların bunu denemesine imkan tanınmıyor.

Opera ChatGPT destekli özelliği herkese hemen sunmayacak

Opera’nın stratejik ortaklıklar ve yapay zeka ekosistemi başkanı Per Wetterdal, yaptığı açıklamada, “Örneğin, Google Bard gibi çözümler için geliştirici programlarının hızla piyasaya sürülmesini görmekten heyecan duyuyoruz ve web’de gezinme konusunda kısa bir süre önce elde edilmesi imkansız görünen yeni deneyimler oluşturmaya ve kullanıma sunmaya başlıyoruz.” dedi.

“Kısalt” özelliği henüz herkese açık değil. Opera’da pazarlama ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Jan Standel, The Verge sitesine verdiği demeçte, bunun internet tarayıcılarında çok yakında kullanıma sunulacağını söyledi. Ayrıca Opera, internette gezinme deneyimini artıran diğer yapay zeka destekli özellikler üzerinde çalışıyor ve yapay zekâ tarafından oluşturulan popüler içerik hizmetlerini kenar çubuğuna eklemeyi planlıyor. Ancak bunun ne anlama gelebileceği henüz net değil.

İLGİLİ HABERLER