Teknoloji

Opera abonelik sistemiyle işleyen mobil uygulama keşif servisi Bemobi’yi satın aldı

opera-bemobi-100815

Opera ününü veri tasarrufu sağlayan web tarayıcılarına ve sıkıştırma araçlarına borçlu olsa da, farklı alanlarda da söz sahibi olmayı istiyor. Akıllı telefon uygulamaları da bu alanlar arasında ön plana çıkıyor.

Amacını gerçekleştirmek için girişimlerde bulunmaktan çekinmeyen Opera, mobil uygulama keşif servisi Bemobi’yi satın aldı. Bemobi, Netflix’i hatırlatan bir abonelik sistemiyle çalıştığı için benzerlerinden farklı bir yerde konumlanmayı başarıyor.

Telefon faturalarına ek olarak gelen haftalık ücretler karşılığında abonelik bedellerini ödeyen Bemobi kullanıcıları, böylelikle “premium” uygulamaların özgürce kullanılmasını sağlıyor. Bemobi’nin Opera’ya faydaları, sadece farklı uygulamalar sunma imkanıyla sınırlı kalmayacak. Opera, Bemobi’nin önemli mobil operatörlerle anlaşmalarının bulunduğu Latin Amerika pazarında geniş bir etki sahasına kavuşacak.

Opera’ya satışın ardından Bemobi’nin faaliyet gösterdiği alanın da genişlemesi bekleniyor. Uygulama satın alma konusunda farklı bir anlayışı temsil eden Bemobi ve türevi uygulamaların yakında daha yaygın hâle gelmesiyse kimseyi şaşırtmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER