Teknoloji

Opera Android uygulaması yeni görünüme kavuştu

opera android yeni tasarimOpera masaüstü tarayıcıları için bundan birkaç gün önce kapsamlı bir yazılım güncellemesi yayınlamıştı. Şirket şimdi de Android tarayıcısı için detaylı bir güncelleme yayınladı. Bu noktada masaüstü ve Android uygulamalarındaki yeniliklerin birbirlerinden farklı olduğunu belirtmekte fayda var.

Opera Android uygulamasındaki değişikliklerde işlevden ziyade görünüme odaklanılıyor. Kullanıcılara yeni bir özellik sunulmasa da, görsel deneyim neredeyse tamamen değişiyor.

“Hızlı Arama” bölümü ekranın sol kısmındaki alana eklenirken, ekranın sağ tarafı üzerinden de haber kaynağına erişiliyor. Kullanıcılar favori konu başlıklarını ekranın üst kısmında görebilecek. Sağ üstte bulunan “+” ikonu ise haber akışını kişiselleştirmekte kullanılacak. Haber kaynağına eklenen okuyucu modu ise Ayarlar menüsü üzerinden kişiselleştirilebilecek.

Sağ alta eklenen kişi ikonu ise Opera Android uygulamasını kullananlara çevrim dışı sayfalarına, yer imlerine, tarama geçmişlerine ve indirilenlere hızlı biçimde göz atma fırsatını veriyor. Buna ek olarak, uygulamaya giriş yapma işlemi de bu ikona dokunulduğunda açılan menü üzerinden yapılıyor. Böylelikle ayarları ve kaydedilenleri farklı cihazlarla eş zamanlamak mümkün oluyor.

Yine ekranın sağ üst kısmında bulunan üç nokta ikonu ise “sayfa içinde bul” ve “paylaş” gibi seçeneklere ulaşmayı sağlıyor. Yeni tasarımla web sitelerini “Hızlı arama” bölümüne eklemek de kolaylaşıyor.

Opera Android uygulamasının yeni tasarımında veri koruma modunu başlatmak kolaylaşıyor

Yeni tasarımla uygulamaya veri koruma modunu aktif hale getirmek için de bir buton ekleniyor. Kullanıcılar tarayıcıdaki ayarları da diledikleri biçimde kişiselleştirebiliyor.

İLGİLİ HABERLER