Teknoloji

Opera Android uygulamasında VPN’i tüm kullanıcılara açıyor

opera android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Opera Android uygulamasının tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak VPN desteğinden yararlanma imkânı sunuyor. Şirketin Android tarayıcısının en güncel versiyonunda bulunan yerleşik VPN desteğinin beta testi kısa süre önce başlamıştı. Opera masaüstü uygulamasında ise çok uzun bir süredir VPN desteği sunuyor. Opera’nın Android uygulamasının tüm kullanıcılarına VPN getiren güncellemesi, Google Play Store‘da yerini aldı.

VPN sayesinde kullanıcılar ziyaret ettikleri internet sitelerine uzaktaki bir sunucu aracılığıyla özel olarak bağlanıyor. Böylelikle bilgi alışverişinin dış faktörlerden etkilenme ihtimali de aşağıya çekiliyor. Telefon ve VPN suncusu arasında kurulan şifreli bağlantı sayesinde çevrimiçi hareketlerin takip edilmesinin de önüne geçiliyor.

Opera VPN desteğini sunarken veri koruması için 256-bit şifreleme kullanıyor. Uygulama bunu yaparken bir yandan da kullanıcının gerçek konumunu da gizliyor. Şirket VPN sunucularının konumlarını açıklamasa da, beta testi döneminde kullanıcılara Amerika, Asya ve Avrupa’daki sunucular arasından seçim yapma şansını vermişti.

Opera Android uygulamasında VPN desteğini sağlarken kullanıcı aktivitesini kayıt altına almayacağının da altını çizmişti. Bu da çevrimiçi aktiviteler üzerinden bir kişinin kimliğini veya yerini tespit etmenin mümkün olmayacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER