Teknoloji

Opera 65 yer imleri ve izleyici özelliklerinde yeniliklerle geldi

opera 65

Opera masaüstü internet tarayıcısının en son versiyonunu çıkardı. Yeni sürüm önceki sürümlerde tanıtılan izleyici özelliğine birtakım iyileştirmeler getiriyor. Aynı zamanda yer imleri kenar çubuğu ve bazı alanlarda da düzenlemeler yapılıyor.

En büyük yeniliğin internet tarayıcısının izleme engelleme özelliğine daha fazla kontrol getirilmesi olduğu görülüyor. Böylelikle kullanıcılar hangi izleyicilerin engellendiğini ve daha fazlasını görebilecekler.

İzleyici engelleme özelliği Opera 64 sürümüyle birlikte tanıtılmıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcılara günlük internette gezinme aktivitelerini gizlemeye yardımcı olmak amaçlanmıştı. Kullanıcılar Kolay Kurulum menüsü veya ayarlar içinden izleyici özelliğini etkinleştirebiliyor.

Kullanıcılar her bir web sitesi için izleyiciyi açıp kapatabiliyor. Böylelikle izleyiciler, gerçekten kullanışlı olduğu sitelerde kullanılabiliyor. Opera, izleyicilerin engellenmesiyle birlikte web sitelerinin normale göre daha hızlı yüklendiği açıklamasında da bulunuyor. Özellikle internet tarayıcısının dahili reklam engelleyicisiyle birlikte kullanıldığında verimin daha da arttığını söylüyor.

opera 65

İyileştirilmiş izleyici engelleme özelliğinin yanı sıra, Opera 65 yeniden tasarlanmış bir adres çubuğu getiriyor. Bu çubuk da görünüş itibarıyla daha önce getirilmiş yeni arayüz tasarımına uyum sağlıyor. Dahası, Opera’nın adres çubuğu şimdi URL’in öncesinde sayfanın başlığını da gösteriyor. Aynı zamanda web sitesinin logosunu da içeriyor.

Son olarak, Opera 65 yeniden tasarlanmış bir yer imleri kenar çubuğu paneli de getiriyor. Buna kalp simgesine tıklatarak erişebilirsiniz. Panel içinde kullanıcılar yer imlerini görebilecekler. Aynı zamanda klasörler ekleme veya istenmeyen yer imlerini kaldırma gibi araçlar da bulunuyor. Ayrıca kullanıcılar “Tam Yer İmleri Görünümünü Göster” bağlantısına tıklatarak daha fazla seçenekle birlikte genişletilmiş versiyonu görebiliyor.

İLGİLİ HABERLER