Teknoloji

Opera’nın en son versiyonu fazla sayıda sekme açanların hoşuna gidecek

Birçok web tarayıcı yapımcısı, genellikle sadece tek bir sekmenin olduğu ve uygulamanın çoktan açık olduğu ideal koşullardaki performanstan dolayı övünmeyi seviyor. Ancak gerçek hayatta durum bunun gibi olmuyor. Birçok kişi internet tarayıcılarını açtığında en son oturumlarından kalan sayısız sekme yeniden yükleniyor. Bu da hızlı bir depolama birimi veya yüksek miktarda sistem belleğine sahip olmayanlar için işleri çok yavaşlatıyor. Opera bu sorunun üstesinden gelebileceğini düşünüyor.

Opera masaüstü internet tarayıcısının 41 numaralı yeni versiyonunda akıllı başlangıç sıralayıcısı adı verilen bir özellik bulunuyor. Bu özellik en son kullanılan sekmelere öncelik veriyor, böylelikle açılış zamanını dramatik şekilde azaltıyor.

Opera 41’in farkı

Şirket, makul özelliklere sahip, Core i3 işlemcili ve hibrit sabit disk sürücülü Lenovo Yoga 300 bilgisayarla gerçekleştirdiği testte, tarayıcının bir önceki oturumdan kalan 10 veya daha fazla sekmeyi yüzde 50’nin üstünde bir oranda daha hızlı açtığını belirledi. Opera iyileştirmelerin yoğun şekilde çoklu görev odaklı çalışanlar için daha fazla hissedilir olacağına dikkat çekiyor. Önceki versiyonun yeniden başlatmadan sonraki yükleme süresinin 64 saniye olduğu belirtiliyor. Ancak güncellenmiş yazılımla birlikte tarayıcı 9 saniyeden az sürede hazır hâle geliyor.

operaTabii ki, farklılığın hissedilip hissedilmeyeceği sisteminizin özellikleriyle doğrudan bağlantılı olacaktır. Eğer güçlü bir sisteme sahipseniz, özellikle de katı hâl sürücünüz varsa, fark gündüz ile gece arasındaki kadar açık olmayacaktır. Bununla birlikte, Opera 41’in güçlü PC’ye sahip olmayan, bu nedenle tarayıcı alışkanlıklarının sürekli sınırlarında gezinenler için tavsiye edilebilir olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER