Teknoloji

Opera 12’nin beta sürümü yayınlandı

İnternet tarayıcı arenasında Internet Explorer, Chrome, Firefox ve Safari gibi oyuncular daha fazla ön planda olsa da, Opera’yı unutmamız mümkün değil. Sessiz ve derinden emin bir şekilde ilerleyen bu internet tarayıcısının yeni bir beta sürümü yayınlandı. Opera Software’ın Wahoo kod adını verdiği Opera 12’nin beta versiyonu yeniliklere erken ayak uydurmayı sevenlerin beğenisine sunuldu.

Şirketten gelen bilgilere göre Opera 12 seleflerine göre daha akıllı ve hızlı şekilde çalışıyor, yeni özelliklerle birlikte geliyor. Bu yeniliklerden ilki internet tarayıcısına tema ekleme desteği. Opera’nın web sitesi üzerinden çeşitli temalar sunuluyor, bununla birlikte üçüncü taraf yazılımcıların da kolay şekilde tema geliştirebileceklerini kaydetti. Eklentiler de artık ayrı yerde barındırılıyor, böylelikle eklentilerin çökmesi durumund tarayıcısının çökmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor. Benzer bir işlevi Chrome ve Firefox daha önce sunmaya başlamıştı, bunu da söylemek gerek.

Opera, SSL ve sekme optimizasyonları sayesinde internet tarayıcısının daha hızlı hâle geldiğini de vurguladı. Eklenen yeni bir API sayesinde bilgisayarın web kamerasından da yararlanılabiliyor. Bu sayede yazılımcılar farklı uygulamalar tasarlayabilir. Opera da bu API’nin nasıl kullanılabileceği konusunda fikir veren çeşitli örnekler hazırlamış.

Mac ve Windows için 64-bit destekli versiyon, izleme engelleyicisine özel başlığın desteklenmesi, HTML5 Sürükle ve Bırak desteği de eklenen ufak tefek yenilikler arasında bulunuyor. Opera 12 beta sürümünü Opera’nın web sitesi üzerinden indirmek mümkün.

İlgili – Opera

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER