Teknoloji

Opera 12.10 yüksek çözünürlüklü ekran desteğiyle birlikte geldi

Sadık bir kullanıcı kitlesine sahip olan internet tarayıcısı Opera’nın yeni versiyonu 12.10 Apple’ın MacBook Pro bilgisayarlarının Retina ekranlarında veya diğer yüksek çözünürlüklü ekranlarda daha iyi bir görünüm sunacak yenilikle geliyor. Yüksek DPI değerine sahip ekranları destekleyen bu yeni internet tarayıcısı aynı zamanda web üzerinde video izleme, oyun oynama veya gezinme işlerini tam ekranda yapmayı sağlayacak API’ları da barındırıyor. Bu, sadece OS X için değil Microsoft’un Windows 8 işletim sistemi için de önemli bir haber.

Opera 12.10’un OS X Mountain Lion sürümünde de çeşitli yenilikler var, ayrıca Bildirim Merkezi entegrasyonu konusunda da bazı adımlar atılmış. Artık Opera üzerinden yapılan indirme işlemleri bittiğinde bunun haberini bildirim merkezi üzerinden almak mümkün olacak. Ayrıca Facebook, Twitter veya diğer kanallar üzerinden paylaşım özelliği de tarayıcıya entegre edilmiş. Ayrıca Opera 12.10 ile Windows 8 tarafında da durağan kaydırma ve kıstırarak yakınlaştırma gibi çeşitli hareketler desteklenmeye başladı.

Opera’nın bu versiyonu SPDY protokolünü de destekliyor. Bu protokol Twitter, Gmail, WordPress gibi SPDY’nin aktif olduğu web sitelerine daha hızlı şekilde girme fırsatı tanıyor. Facebook’un da yakında SPDY destekli bir web sitesi hâline geleceği belirtiliyor. Bu arada Opera SPDY gösterici eklentisi yayınladı, böylelikle hangi web sitelerinin SPDY desteğine sahip olduğunu görmek de mümkün oluyor. Opera’nın yeni sürümünü aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

İlgili >> Opera

İLGİLİ HABERLER