Teknoloji

OpenAI’da Sam Altman yeniden CEO, Microsoft ise yönetim kurulunda

sam altman openai

OpenAI, CEO Sam Altman’ın dönüşünün ardından, şirketin en büyük yatırımcısı Microsoft’u oy kullanmayan bir gözlemci olarak yönetim kuruluna dahil ettiğini açıkladı. Microsoft’un başlangıçta neden kurulda yer almadığı sorusu gündemdeyken, bu durum şimdilik kısmen ele alınmış gibi görünüyor. Altman, şirketin kurucu ortağı Greg Brockman ile birlikte görevine devam ediyor; Brockman, Başkan olarak görevine dönüyor. Mira Murati ise, bu dram süresince kısa süreliğine geçici CEO olarak görev yaptıktan sonra CTO rolüne geri dönüyor.

Ayrıca, açıklamada eski Salesforce CEO’su Bret Taylor’ın (başkan), Clinton yönetiminin eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers ve OpenAI’nin ilk yönetim kurulu üyelerinden, aynı zamanda Quora’nın kurucu ortağı ve CEO’su olan Adam D’Angelo’nun yeni yönetim kurulunu oluşturduğu doğrulandı. Daha önce, Altman’ın ayrılığının, OpenAI’nin Quora’nın Poe hizmetine potansiyel bir rakip geliştirmesi nedeniyle D’Angelo’nun çıkar çatışmasından etkilendiği söylentileri vardı.

OpenAI yönetim kurulunda D’Angelo yine var

D’Angelo’nun OpenAI’nin yeni yönetim kurulunda yer alması sürpriz oldu ve Altman bu durumu X’te ele aldı. “Quora, OpenAI’nin büyük bir müşterisi ve kurulumuzda müşteri temsilcisi olmasını faydalı bulduk.” dedi. Altman, D’Angelo’nun “potansiyel çatışmayla ilgili her zaman çok açık olduğunu ve gerektiğinde kuruldan ayrılmayı teklif ettiğini” ekledi. Altman, orijinal kurulun neden kendisini dışlamak istediğine dair “benim ve kurul üyeleri arasında gerçek yanlış anlamalar olduğu açık” dedi.

OpenAI kurucu ortağı ve baş bilim insanı Ilya Sutskever, Altman’ın görevden alınmasını yönlendiren eski bir kurul üyesiydi. Daha sonra Sutskever, “Kurulun eylemlerine katılımımdan derin pişmanlık duyuyorum” (Elon Musk da kendi konu başlığında dikkat çekmeye çalışırken) dedi ve Altman’ın CEO olarak dönüşünü desteklediğini belirtti. Altman, açık mesajında “Ona karşı sıfır kötü niyet besliyorum” dedi ve ekibinin Sutskever’in OpenAI’deki çalışmalarına devam etmesi için bir yol bulmaya çalıştığını belirtti.

Aynı resmi duyuruda, OpenAI’nin yeni Başkanı Taylor, şirketin “yönetim yapısını güçlendireceğini” ve “organizasyonun istikrarı adına son olayların gözden geçirilmesini denetleyecek bağımsız bir kurul komitesi oluşturacağını” taahhüt etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER