Teknoloji

OpenAI, Reddit ile anlaşma yaparak AI eğitimine yeni içerikler ekliyor

openai reddit

OpenAI, Reddit’in veri API’sinden gerçek zamanlı içeriklere erişim sağlayacak bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, ChatGPT ve diğer yeni ürünlerde Reddit tartışmalarının ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Benzer bir anlaşma, Reddit’in Google ile 60 milyon dolar değerinde bir anlaşma yapmasının ardından geldi.

Ayrıca bu anlaşma, Reddit’in kullanıcılar ve moderatörler için yeni AI destekli özellikler sunmasına olanak tanıyacak. OpenAI, Reddit’te reklam ortağı olmayı da kabul etti. Reddit kullanıcıları, yöneticilerin platformu yönetme şekli konusunda geçmişte seslerini yükseltmişti ve bu duyuruya nasıl tepki verecekleri merak konusu.

2023 Haziran ayında, API fiyatlandırmasındaki değişikliklere karşı çıkan 7.000’den fazla subreddit karartılmıştı. Yakın zamanda, OpenAI ve programlama mesaj panosu Stack Overflow arasındaki iş birliği haberlerinin ardından kullanıcılar gönderilerini silmeye çalıştıkları için yasaklandı. İş birliğini duyuran blog yazısında mali şartlar açıklanmadı ve hiçbir şirket eğitim verilerinden bahsetmedi.

Google ile yapılan anlaşmadan farklı olarak, Reddit bu kez Google’a modelleri daha verimli eğitme yolları sunacağını açıkça belirtmemişti. Ancak, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın Reddit’te hissedar olduğunu ve bu ortaklığın OpenAI’nin COO’su tarafından yönetildiğini ve bağımsız Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını belirten bir açıklama yer aldı.

Reddit’in AI ile iş birliğinde yeni bir halka

Reddit CEO’su Steve Huffman, “Reddit, internetin en büyük açık arşivlerinden biri haline geldi. ChatGPT’ye dahil edilmesi, bağlı bir internet inancımızı sürdürüyor, insanların aradıklarını bulmalarına yardımcı oluyor ve yeni kitlelerin Reddit’te topluluk bulmasına yardımcı oluyor.” dedi.

Şirket, AI modellerini eğitmek için verilerini kazıyan şirketlere her zaman dostane yaklaşmamıştı. Google web tarayıcılarının siteye erişimini engellemekle tehdit etmişti. OpenAI, ayrıca r/ChatGPT alt dizininde moderatörlere ChatGPT logosunu profil fotoğrafı olarak kullanmanın telif hakkını ihlal ettiğini bildirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER