Teknoloji

OpenAI’dan kurucu ortak Greg Brockman da ayrıldı

chatgpt android

OpenAI, CEO Sam Altman’ın görevden alınmasının ardından bir başka önemli ayrılık haberiyle sarsıldı. Kurucu ortak ve eski yönetim kurulu başkanı Greg Brockman, X platformunda (eski adıyla Twitter) yaptığı bir paylaşımla, şirketten ayrılma kararını duyurdu.

OpenAI, liderlik değişikliğini ve CTO Mira Murati’nin geçici CEO olarak atanmasını açıkladığında, Brockman’ın yönetim kurulu başkanı olarak görevinden ayrılacağını, ancak şirketteki rolüne CEO’ya rapor vererek devam edeceğini belirtmişti. Ancak, bu durum sadece birkaç saat sonra geçersiz hale geldi.

X’teki (eski adıyla Twitter) paylaşımında Brockman, OpenAI çalışanlarına şu mesajı gönderdiğini belirtti: “Herkese merhaba, 8 yıl önce apartmanımda başladığımız bu yolculukta hep birlikte inşa ettiğimiz şeylerle gurur duyuyorum. Zor ve harika zamanlar geçirdik, imkansız olmasına rağmen çok şey başardık. Ancak bugünkü haberler ışığında, istifa ediyorum. Hepinize sadece en iyisini diliyorum. İnsanlık için faydalı olacak güvenli AGI yaratma misyonuna inanmaya devam ediyorum.”

OpenAI, Altman’ın daha önce o gün görevden alındığını beklenmedik bir şekilde duyurmuştu. Şirket, ChatGPT’nin patlayıcı popülaritesiyle teknoloji dünyasında yapay zeka ile ilgili mevcut hevesi başlatmış sayılır.

Brockman’ın ayrılışı, yapay zeka alanında faaliyet gösteren OpenAI için önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Şirket, bu iki önemli liderlik değişikliğiyle, yapay zeka alanında yeni bir yola girebilir ve bu durum, sektördeki diğer oyuncuları da etkileyebilir. OpenAI’nin geleceği, bu son gelişmeler ışığında merak konusu haline gelmiş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER