Teknoloji

OpenAI GPT-4, içerik denetimi sorununu çözmeye hazır

openai chatgpt enterprise

OpenAI, teknolojinin en zor sorunlarından biri olan içerik denetimini çözmek için GPT-4 teknolojisini kullanabileceğine inanıyor. Şirket, GPT-4’ün on binlerce insan denetleyicinin yerini alabileceğini, neredeyse aynı doğrulukta ve daha tutarlı olabileceğini iddia ediyor.

GPT-4 İle içerik denetimi: Yeni bir yaklaşım

OpenAI, kendi içerik politikalarını geliştirmek ve düzenlemek, içerik etiketlemek ve kararlar almak için GPT-4’ü zaten kullanıyor. Şirket, bu yaklaşımın topluma faydalı olabileceğini düşünüyor.

GPT-4’ün içerik denetiminde üç ana avantajı olduğu belirtiliyor. İlk olarak, insanlar politikaları farklı yorumlarken, makineler kararlarında tutarlı olabilir. İkinci olarak, GPT-4, yeni bir politikanın birkaç saat içinde geliştirilmesine yardımcı olabilir. Üçüncü olarak, sürekli zararlı içerikle karşılaşan çalışanların ruh sağlığına dikkat çekiliyor.

Ancak, OpenAI’nin kendisi de clickworkers ve insan iş gücüne büyük ölçüde bağlı. Binlerce insan, içeriği etiketliyor ve işaretliyor. İş stresli ve ücret düşük.

OpenAI, yaklaşımını yeni ve devrim niteliğinde olarak nitelendirse de, içerik denetimi için yıllardır yapay zeka kullanılmaktadır. Meta, Google ve TikTok gibi platformlar, zararlı ve yasadışı içeriği denetlemek için algoritmalar kullanıyor.

Her platform, mükemmel içerik denetiminin imkansız olduğunu kabul ediyor. İnsanlar ve makineler hata yapabilir, ve yüzde düşük olsa da, milyonlarca zararlı gönderi sıyrılıp geçebilir.

Sonuç olarak, OpenAI, kendi teknolojisinin ağırlaştırdığı bir sorunu çözmeye yardımcı olabilir. OpenAI, GPT-4’ün sosyal medyada yanlış bilgi yaratma ve yayma konusunda daha doğru olacağına dair söz vermiş olsa da, hala haberle ilgili yanlış bilgi ve yanıltıcı içerik üretebiliyor.

Bu gelişme, teknoloji dünyasında içerik denetiminin geleceğine dair önemli bir adım olabilir. OpenAI’nin bu alandaki çalışmaları, içerik denetiminin daha etkili ve tutarlı bir şekilde nasıl yapılacağına dair yeni yollar sunabilir. Ancak, bu teknolojinin tam olarak nasıl uygulanacağı ve etik sorunlarının nasıl ele alınacağı gibi soruların yanıtlanması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER