Teknoloji

OpenAI, GPT-3.5 Turbo’yu işletmeler için kişiye özgü hâle getiriyor

openai voice engine

OpenAI, işletmelerin GPT-3.5 Turbo modelini kendi verileriyle ince ayar yapabileceklerini duyurdu. Bu, işletmelerin belirli görevlerde daha etkili bir ChatGPT modeli yaratmalarına olanak tanıyor. OpenAI, bu kişiye özel modelin, belirli görevler için GPT-4’ün yeteneklerine eşdeğer veya onu aşabileceğini iddia ediyor.

Bu ince ayarlama, işletmelerin ChatGPT’yi belirli görevler için daha etkin bir modele dönüştürmelerine yardımcı olur. Bu, belirli bir dili veya daha sade bir dil kullanarak güvenilir yanıtlar sunabilecek, müşteri şirketine özgü bir bot yaratma olanağı sunar.

Bugüne kadar işletme müşterileri, bu amaçla yalnızca GPT-3 varyantlarını kullanabiliyorlardı, ancak şimdi model, Eylül 2021’e kadar önceden eğitilmiş GPT-4 gibi sunulacak ve ardından şirket verileriyle beslenecek. OpenAI, bu verilerin ya da herhangi bir giriş veya çıktının müşteri şirketi dışında model eğitimi için kullanılmayacağını belirtiyor.

Diğer kullanım alanları, botun marka seslerini taklit etmek suretiyle daha tutarlı hale getirilmesi ihtiyacını da içerir. Bunun reklam metni veya yapay zeka tarafından en azından kısmen yazılan iç iletişimler için kullanılabileceğini düşünün.

Yazılım şirketleri de, API çağrıları gibi rutin kodlar ya da kod parçacıklarını güvenilir bir şekilde biçimlendirmek ve tamamlamak için kullanabilirler.

GPT-3.5 Turbo, OpenAI’ın bu yıl daha önce tanıttığı bir model ailesidir. Şirket, bu modelin sohbet odaklı olmayan kullanım durumları için ideal olduğunu söylüyor. Aynı zamanda bir önceki modellere göre iki kat daha fazla olan 4.000 token’ı aynı anda işleyebilir. OpenAI, erken dönem test yapan kullanıcıların, GPT-3.5 ile ince ayar yapıldıktan sonra yüzde 90 daha kısa istekler oluşturabildiklerini belirtiyor.

GPT-3.5’ün fiyatlandırması eğitim için 1.000 token başına $0.0080, giriş kullanımı için 1.000 token başına $0.0120 ve chatbot’un çıktısı için 1.000 token başına $0.0120 olarak belirlenmiş.

Microsoft da, şirketin iç verilerine bağlanarak yanıtlar oluşturması amacıyla AI Builder ve Power Virtual Agents hizmetleri kapsamında düzenlenebilir GPT tabanlı modeller sunuyor.

Bu yeni adım, işletmelerin kendi verileri ve ihtiyaçları doğrultusunda yapay zeka yazılımlarını özelleştirebilmeleri açısından önemli bir aşama olarak görülüyor. OpenAI, bu şekilde teknolojinin daha spesifik ve etkin bir şekilde kullanılmasının yolunu açıyor, böylece işletmelerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER