Teknoloji

OpenAI, ABD New York merkezli Global Illumination şirketini satın aldı

openai global illumination

Yapay zeka konusunda son zamanlarda öncülerden biri olan OpenAI, ABD New York merkezli bir “dijital ürün şirketi” olan Global Illumination’ı satın aldığını duyurdu. Satın almanın mali koşulları açıklanmadı, ancak Global Illumination’ın tüm ekibi, şirketin temel ürünleri üzerinde çalışmak üzere OpenAI bünyesine katıldı.

Global Illumination, yapay zekayı yaratıcı araçlar, altyapı ve dijital deneyimler oluşturmak için kullanmaya odaklanan bir şirket olarak tanınıyor. Ekibi, Instagram, Facebook, YouTube, Google, Pixar, Riot Games gibi önemli şirketlerde, önemli katkılarda bulunmuş.

OpenAI tarafından yapılan açıklamada, Global Illumination ekibinin şirkette ne tür projeler üzerinde çalışacağına dair belirli bir bilgi verilmedi. Ancak bu ekibin, ChatGPT gibi OpenAI’nin temel ürünlerine yönelik çalışmalar yapacağı belirtildi.

Global Illumination’ın dijital ürünleri

Global Illumination’ın web sitesi oldukça sade. Şirketin kısa bir tanımının yanı sıra sekiz çalışanı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, web için inşa edilmiş bir “açık kaynak sandbox MMORPG” olarak tanımlanan “Biomes” adlı bir oyunun linki de bulunuyor. Oyunun grafiksel yapısı, popüler oyun Minecraft’a oldukça benziyor.

Bu satın alma, OpenAI’nin gelecekteki ürün ve projelerine dair yeni kapılar açabilir. Global Illumination’ın yaratıcı araçlar ve dijital deneyimler konusundaki tecrübesi, OpenAI’nin yapay zeka alanında liderliğini daha da pekiştirebilir. Şu an için tam olarak ne tür projeler üzerine çalışacakları bilinmese de, bu işbirliğinin ileride yapay zeka alanında heyecan verici gelişmelere yol açabileceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER