Teknoloji

OpenAI, ChatGPT Enterprise ile iş verilerini koruma sözü Veriyor

openai chatgpt enterprise

OpenAI, iş verilerini korumaya yönelik yeni bir ChatGPT sürümü yayınladı. Şirketlerin platformu kullanmayı düşündüğü ancak gizlilik ve güvenlik konusunda endişeleri olduğu bir dönemde, bu yeni sürüm önemli bir adım olarak görülüyor. OpenAI tarafından yayınlanan bir blog yazısına göre, ChatGPT Enterprise sürümü; daha iyi güvenlik ve gizlilik, sınırsız yüksek hızlı GPT-4 erişimi, daha güçlü veri analizi ve ChatGPT’ye daha karmaşık sorular sorabilme özelliklerini sunuyor.

OpenAI ChatGPT Enterprise ile veri güvenliği ve özel sektör

Bu türden yapay zekâ araçlarını kullanmayı düşünen şirketler için gizlilik ve güvenlik, özellikle de kritik müşteri bilgilerinin yanlışlıkla AI modellerine sızma ihtimali, oldukça önemli bir konu. ChatGPT Enterprise, kullanıcıların kendi verileri üzerinde tam kontrol ve sahiplik sahibi olmalarını sağlayacak. Ayrıca bu veriler, GPT’nin eğitiminde kullanılmayacak.

OpenAI, gelecekte şirket verilerini özelleştirebilme ve daha gelişmiş analitik araçlar sunabilme gibi ek özelliklerin de ekleneceğini belirtti. Ayrıca daha küçük ekipler için de uygun fiyatlı ChatGPT Enterprise seçeneklerinin sunulacağı açıklandı.

ChatGPT ve ChatGPT Plus abonelik planı zaten mevcut olan şirketler, yeni özelliklere erişmek istemeleri durumunda ChatGPT Enterprise’a geçebilirler. Bazı şirketler, kendi büyük dil modeli türünden sistemlerini oluşturarak verilerini GPT’nin daha geniş eğitim veri setinden korumayı tercih ediyor ancak bu, özellikle küçük firmalar için oldukça zor olabiliyor.

GPT-4 gibi Büyük Dil Modelleri (LLM) ile güvenli ve gizli bir şekilde çalışmayı hedefleyen sağlayıcılar, özellikle daha fazla düzenlenmiş sektörlerde yer alan şirketlerin generatif AI araçlarını kullanırken hassas verilerini korumak istemesiyle ortaya çıktı. Enterprise sınıfı bir ChatGPT’nin piyasaya sürülmesi, bu tür sağlayıcılar için rekabeti artıracak gibi görünüyor.

Son olarak, OpenAI’ın yakın zamandaki GPT-3.5 için özel ince ayar yapabilme özelliğini açıklaması, şimdi daha büyük bir iş odaklı ChatGPT teklifi için bir hazırlık gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER