Teknoloji

OpenAI, yapay zekâ yazılarını tespit etmek için geliştirdiği aracını kapattı

chatgpt android

OpenAI, bir makalenin gerçek bir insan mı yoksa yapay zekâ mı tarafından yazıldığını anlamak amacıyla geliştirdiği aracı düşük doğruluk oranı nedeniyle kapattı. Şirketten yapılan açıklamada, aracın fişinin 20 Temmuz itibarıyla çekildiği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı: “Geri bildirimleri dahil etmek için çalışıyoruz ve şu anda metin için daha etkili kaynak teknikleri araştırıyoruz.”

OpenAI yapay zekâ tarafından yazılan yazıların tespiti için geliştirdiği aracını kapatırken; “Kullanıcıların sesli veya görsel içeriğin AI tarafından üretilip üretilmediğini anlamalarını sağlayan mekanizmalar geliştirmeyi ve dağıtmayı” planladığını açıkladı. Yine de, bu mekanizmaların ne olabileceğine dair henüz net bir bilgi verilmiş değil.

Şirketten yapılan açıklamada; yapay zekâ yazı tespit aracının hiçbir zaman yeterince iyi çalışmadığı ve yanlış sonuçlar verdiği, yani insanlar tarafından yazılan yazıları yapay zekâ ürünü gibi gösterebildiği belirtildi. Şirket daha önce bu aracın daha fazla veriyle daha iyi çalışabileceğini savunmuştu.

OpenAI incelemeden geçiyor

Şirketin ChatGPT’yi kullanıma sunmasıyla birlikte tüm dünyanın yapay zekâya olan ilgisi biraz daha artmıştı. Yapay zekâ üretimlerinin gelişmesiyle birlikte özellikle edebiyat, sanat ve eğitim alanlarında orijinallik, kopyacılık gibi konular ekseninde endişeler artmıştı.

OpenAI, hâlihazırda ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor. Bu incelemede şirketin bilgi ve verileri nasıl kullandığı mercek altına alınıyor. İncelemenin ne zaman sonuçlanacağı konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER