Teknoloji

OpenAI arama motorunu Google I/O’dan bir gün önce duyuracak

openai

OpenAI bir süredir yapay zeka destekli bir arama motorunu piyasaya sürmek için hazırlık yapıyor. Yeni bir habere göre, şirket arama motorunun duyurusunu Google I/O 2024’ten bir gün önce gerçekleştirerek Google’ı gölgede bırakmayı hedefliyor.

Google, 14 Mayıs Salı günü genel anlamda şirketin yılın en büyük duyurularının yapıldığı yıllık geliştirici konferansına ev sahipliği yapacak. Beklentiler listesinin başında, Google’ın hem yapay zeka hem de Arama ile ilgili planlarına ilişkin, ikisinin nasıl bir araya gelmeye devam edeceği de dahil olmak üzere yeni ayrıntılar yer alıyor.

Ancak Google artık en büyük ürünü Arama’yı tehdit eden en büyük AI rakiplerinden birine karşı çalışmak zorunda kalabilir. Reuters’ın haberine göre, OpenAI’ın yapay zeka destekli arama motorunun duyurusu 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Söz konusu tarih için henüz doğrulama gelmediğini belirtmekte fayda var.

OpenAI hem Google’a hem de Perplexity’ye rakip olacak

Bloomberg’in haberine göre; OpenAI’ın arama motoru, Google’a ve mevcut bir AI arama ürünü olan Perplexity’ye rakip olacak şekilde tasarlandı. Haberde OpenAI’nin yeni ürününün, kullanıcıların ChatGPT’ye etkili bir şekilde soru sormasına ve sohbet robotunun, haberler ve blog gönderileri, Wikipedia ve daha fazlası gibi çevrimiçi kaynaklardan alıntılar içeren bir yanıtla yanıt vermesine olanak tanıyacağı iddia ediliyor. Görünüşe göre sorgu gerektirdiğinde resimler de kullanılacak.

Çok sayıda kaynak, search.chatgpt.com‘un son zamanlarda sessizce yaşam belirtileri göstermeye başladığını ve OpenAI’nin planlarına işaret ettiğini belirtti. Bugün olduğu gibi, arama işlevi teknik olarak zaten ChatGPT kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Ancak bunun için ödeme yapmak gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER