Teknoloji

OpenAI arama motoruyla Google’a rakip olmaya hazırlanıyor

openai voice engine

OpenAI son yıllarda teknoloji endüstrisinde en büyük sarsıntıyı oluşturan kuruluş olarak tanımlanabilir. Şirket, ChatGPT ve sunduğu üretken yapay zekâ deneyimiyle teknolojinin dev markalarını da yapay zekâ özelliklerini benimsemeye zorlamıştı. OpenAI şimdi de arama motoru ile Google’a meydan okumaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

The Information’ın haberinde, OpenAI’ın bir “web arama ürünü” üstünde çalıştığı belirtiliyor. Haberde servisin kısmen Microsoft’un Bing arama motoru tarafından sağlanabileceği bilgisi de veriliyor.

Bunun ChatGPT’den ayrı bir servis olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Bu noktada ChatGPT’nin ChatGPT Plus aboneliği çerçevesinde “Browse with Bing” (Bing ile gezinme) özelliğini sunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, OpenAI ilk kez Google’a bu kadar açık şekilde meydan okumuş olacak. Arama motoru hâlâ Google’ın amiral gemisi olmayı sürdürürken, arama reklamları da şirketin en büyük gelir kalemi olma özelliğini koruyor.

OpenAI arama motoru Google’ın düştüğü tuzaklardan uzak durmalı

Buradaki en büyük soru ise, OpenAI arama motoru ile Google’a kıyasla üstün bir deneyip sunulamayacağı. Google yapay zekâ tarafından oluşturulan içerik ve SEO’ları kullanan düşük kaliteli internet sitelerini öne çıkarması nedeniyle uzun süredir eleştiriliyor. İnternet devi bu eleştiriler nedeniyle ürün adamalarına odaklanan yeni bir çalışmaya girişmişti. OpenAI’ın Google’ı alt etmesi için zamanında Google’ın düştüğü tuzaklardan uzak durmalı.

İLGİLİ HABERLER