Manşetler

Open webOS Nexus 7’de başarıyla çalıştırıldı

HP’nin webOS tablet planlarını sonlandırmasının hemen ardından duyurulan Open webOS açık kaynak projesiyle birlikte Palm’ın temellerini attığı mobil işletim sistemi geçtiğimiz yıl bambaşka bir yola girmişti. Gelişim sırasında HP’nin TouchPad tabletinde çalıştırılmış olan webOS’i ayrıca Galaxy Nexus üzerinde de görme şansına erişmiştik. webOS 2012’yi Nexus 7’ye de yüklenebilme başarısı göstererek kapattı.

Google’ın 2012 model Android tableti üzerinde çalışan Open webOS işlevsellik anlamında sorunlu olsa da, önemli olarak nitelendirilebilecek bazı özellikler düzgün gibi görünüyor. webOS yüklü Nexus 7 Wi-Fi ile internete bağlanıp web’de gezinmeye izin veriyor. Bu açıdan en önemli işlevlerden birini gerçekleştirdiği söylenebilir. Cihaz üzerinde çalışan alfa sürümünden zaten çok fazla bir şey beklememek gerekiyor.

webOS Nation sitesi bu çalıştırma girişiminin arkasındaki yazılımcının söz konusu işlem için bir hafta uğraştığını ve bunu okul tatili süresi içinde gerçekleştirdiğini kaydetti. Her ne kadar Nexus 7’ye webOS yüklemek onu Android ile çalıştığı hâlden geriye götürmek anlamına geliyor, ancak bilgisayar korsanı için önemli olan şey işlev kazandırmaktan çok bir şeyleri başarmak. Nexus 7’de webOS’in çalıştırılmasıyla önemli bir iş başarılmış oldu.

İlgili >> webOS Nation, YouTube (webOS Ports)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER