Teknoloji

Open webOS 1.0 versiyonuna zamanında ulaştı, açık kaynak geçişi tamamlandı

Geçen ayın son haftasında HP’nin Open webOS ekibi webOS’in açık kaynak geçişini başarılı bir şekilde tamamlama başarısı gösterdi, böylelikle geçen ocak ayında belirlenmiş olan yol haritasına uygun bir şekilde hareket edilmiş oldu. Artık Open webOS 1.0 beta niteliği taşımayan, final niteliğinde açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemi olarak karşımızda duruyor. İşletim sisteminin 1.0 versiyonuna geçişle birlikte çok fazla değişiklik yaşadığı söylenemez, ancak web tabanlı Enyo 2 uygulama çerçevesi artık desteklenir hâle geldi.

Open webOS 1.0 ilginç şekilde daha önce piyasaya çıkan webOS donanımlarını desteklemiyor, ancak bu işletim sistemini diğer cihazlarda çalışmak mümkün olacak. Tabii ki, bu işlem sırasında HP’nin herhangi bir önderliği söz konusu değil. İşletim sistemi geliştirici kitlesi ve donanım üreticilerinin elinde olduğu için inisiyatif onlarda. Ancak yine de HP, monitör bilgisayarı TouchSmart’ta bu işletim sisteminin nasıl çalıştığını da göstermekten geri durmadı. Şirket bu çalıştırma işleminin sadece birkaç gün aldığını, performansın mükemmel olmasa bile birkaç optimizasyonla birlikte daha iyi seviyelere çıkartılabileceği belirtildi.

Open webOS 1.0 versiyonuna ulaşırken, işletim sisteminin arkasındaki ekip yeni özellikler eklemeye devam edeceklerini ve gelecekte Open webOS’in çalıştırıldığı daha fazla cihazı duyurmayı planladıklarını kaydetti. İlgi duyanlar Open webOS’in kaynak kodunu buradan indirebilirler. Ancak bu işletim sistemini HP TouchPad üzerinde çalıştırmayı beklemeyin.

İlgili >> Open webOS Blog

İLGİLİ HABERLER