Teknoloji

Open webOS Asus Transformer Prime üzerinde çalıştırıldı

HP’nin elinde şansı pek de yaver gitmeyen webOS artık Open webOS adıyla yazılımcı camiasının kontrolünde açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemi olarak ilerliyor. Çalışmaları belirlenen takvim dahilinde ilerleyen Open webOS 1.0‘ın önümüzdeki günlerde çeşitli cihazlarda yüklenmiş şekilde karşımıza çıkmasını bekliyorduk. Neyse ki bu bekleyişimiz fazlasıyla kısa sürdü.

Open webOS bir Android cihazı olan Asus Transformer Prime tablet üzerinde çalıştırıldı. Yazılımcı Stephen Troughton-Smith bu işletim sistemini, geçen cuma günü gerçekleşen çıkışının hemen ardından gelen haftasonunda Transformer Prime üzerine yüklemeyi ve bu cihaz üzerinde çalıştırmayı başardı. Tabii ki, işletim sisteminin tamamen işlevsel hâle gelebilmesi için yapılması gereken işler var. Üstelik işletim sisteminin çeşitli donma problemleri yaşadığı görülüyor.

Steve, tüm sorunların ne zaman çözüleceği konusunda henüz net bir zaman vermedi. Bununla birlikte kullanıcılara tüm sorunların çözülmesi ve her şeyin düzgün çalışması için saatler, günler veya haftaların geçmesi gerektiğini de hatırlattı. Ne olursa olsun, Asus Transformer Prime gibi popüler bir cihaz üzerinde Open webOS’in çalıştığını görmek güzel. Umarız bu işletim sistemi açık kaynak camiasının yapacağı işler sayesinde daha fazla ilgi çeker ve mobil işletim sistemi pazarında webOS hakettiği ilgiye ve değere kavuşur.

İlgili >> Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER