Teknoloji

Open Handset Alliance’a yeni katılımlar ile Android daha güçlü hale geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoblog.com – Open Handset Alliance adlı oluşuma 14 yeni üye daha katıldı. Böylelikle Google’ın yeni Android işletim sistemine olan destek biraz daha artmış oldu. Oluşuma yeni katılanlar arasında ASUS, Sony Ericsson, Toshiba gibi telefon üreticileri; ARM ve Atheros gibi yonga üreticileri; Softbank ve Vodafone gibi mobil operatörler ve GPS cihazı üreticisi Garmin bulunuyor.

Her bir üyenin Android işletim sistemini ve açık telefon platformunu belli bir derecede desteklemeleri bekleniyor. Bu desteğin içerisinde Android yüklü cihazlar üretme, Android’e eklenecek kodlar üretme ya da Android’i baz alan donanım geliştirme gibi görevler yer alıyor.

Bu genişleme ile birlikte daha önce oluşuma katılan HTC, LG, Motorola ve Samsung’u da kattığımızda en büyük telefon üreticileri Google’ın saflarında yer tutmuş oluyor. Bütün bu üreticilerin gelecekte Android tabanlı cihazlar geliştirmeleri bekleniyor. Sony Ericsson’un da Symbian tabanlı UIQ platformuna olan ilgisini azaltarak 2009 sonlarına doğru Android tabanlı cep telefonlarını çıkarmaya başlaması bekleniyor.

Birçok Android telefonun firmaların 2009 takvimlerine eklenmesiyle birlikte, Google’ın mobil işletim sisteminin mobil pazarında en fazla paya sahip olanlardan birisi olacak. Küresel satışlar şu anda Nokia’nın öncülüğünü yaptığı Symbian tarafından domine edilmiş durumda. Ancak iPhone’un ve BlackBerry OS gibi rakip akıllı telefon odaklı platformların ortaya çıkmasıyla birlikte bu işletim sistemi pazardaki etkisini kaybetmeye başladı.

İLGİLİ HABERLER