Teknoloji

Ookla Speedtest HTML5 standardına geçiş yapıyor

ookla speedtest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ookla Speedtest

Ookla Speedtest, internet bağlantı hızını ölçmenin en kısa ve en kolay yolu olma niteliğini taşıyor. Speedtest, Adobe’nin artık iyiden iyiye göz ardı edilmiş Flash platformundan kurtulup HTML5’e geçiş yaparak daha kullanışlı bir yapıya bürünüyor.

Ookla, halihazırda Speedtest’in yeni versiyonunun testlerini sürdürüyor. Yeni tasarımın, sitenin Flash üstüne kurulu versiyonuna kıyasla daha minimalist bir yapıda olması göze çarpıyor. Kaynak yoğunluğu yüksek eklenti kullanımına olan ihtiyacın ortadan kalkması, yeni tasarımın en faydalı getirileri arasında yer alıyor.

Ookla Speedtest’in HTML5 standardına geçiş yapması, Adobe Flash döneminin yıllar süren gerilemenin ardından sona ermesinin bir diğer göstergesi olarak değerlendirilebilir. Adobe’nin web geliştiricilerinden Flash’ı kullanmayı bırakmalarını istemesinin ardından gelen bu değişim, aracın ömrünün sonunun iyiden iyiye yaklaştığını gösteriyor.

Ancak Spotify gibi platformların hâlen Flash’a dayalı unsurlar barındırmaları, bu vedanın tahmin edilenden biraz daha uzun sürebileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER