Eğlence

Önümüzdeki günlerde Sony PlayStation 3’ün fiyatı inebilir

sony-ps3-2-290-x-290Sony, PlayStation 3’ün fiyatından indirime gitmenin eşiğinde. Bu iddianın sahibi Janco Partners analisti Mike Hickey. Yaptığı araştırmaların sonucunda “birkaç gün” içerisinde PS3’lerde fiyat indirimine gidilebileceği yolunda ipuçları yakalayan Hickey bu indirimin hem 80 GB hem de 160 GB’lık modellere uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bilgi edinememiş. Sony bu modelleri geçen sene çıkarmış, ancak çıktığından beri fiyat indiriminde bulunmamıştı.

Sony’nin düşüncelerini bir kenara bırakan Hickey, fiyat indiriminin Nisan ayında gerçekleşeceğine inanıyor ancak Haziran’a kadar da sarkabileceği ihtimaline de dikkat çekiyor. En az 100$’lık bir indirimin zorunlu olduğunu düşünen analist, bu durumda satışların istenilen seviyede gitmeyeceğini, üstelik geliştiricilerin PS3’ten daha popüler olan oyun platformlarını tercih edebileceğini iddia ediyor.

Sony’den gelen en son açıklamalar, PS3’te indirimin olması için bu üründen kâr elde etmeleri gerektiği yönündeydi. Ancak şirketin PS3 satışları bir önceki senenin aynı dönemine göre %25 düştü, PS3’ten daha ucuz fiyata satılan Xbox 360 ve Wii’nin satışları yükseldi. PS3’ün pahalı olmasının en önemli sebebi ise içerdiği Blu-ray sürücüsünün yüksek maliyeti.

İlgili — Gamesindustry.biz

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER